Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κουρουμπλής είπε ότι «έχουμε αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Μια ομάδα συντρόφων έχουν πάρει μια απόφαση στην κεντρική επιτροπή, να αποκλείσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, που μέχρι χθες ήταν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, αν επικρατήσει - εγώ τους καλώ τους συντρόφους -με τους περισσότερους έχουμε ξεκινήσει αυτή τη συναρπαστική πορεία της κυβερνώσας Αριστεράς-, να το ξανασκεφτούν. Γιατί θα χρεώσουν πολιτικά στην ιστορία αυτού του χώρου, την πιο μαύρη σελίδα. Ο αποκλεισμός είναι ό,τι πιο ακραίο και πιο χυδαίο, ως στάση και συμπεριφορά, απέναντι σε κάποιον άνθρωπο».

Ίσως έχει μεγαλύτερη αξία η συγκεκριμένη κουβέντα, όταν εκστομίζεται από κάποιο άτομο, σαν τον κύριο Κουρουμπλή, ο οποίος είναι τυφλός. Η έλλειψη προσβασιμότητας για τους τυφλούς, σε δημόσιους χώρους -εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες-, είναι στην πραγματικότητα μια μορφή αποκλεισμού. Συνεπώς επί της αρχής, η αντίθεση που έχει ο κύριος Κουρουμπλής σε πάσης φύσεως αποκλεισμούς, είναι αυτονόητη. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρατεύσει τον κύριο Κουρουμπλή για να επικοινωνήσει εμφατικά το συγκεκριμένο μήνυμα, είναι βέβαιο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο «πόλεμος» με τον Κασσελάκη γίνεται για τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον έχει όμως η θέση του κυρίου Κουρουμπλή, αναφορικά με το γιατί υπάρχει η κόντρα ανάμεσα στον Κασσελάκη και τους «87». Ο κύριος Κουρουμπλής αναφερόμενος στα έμμισθα μέλη της κεντρικής επιτροπής, είπε ότι ένας από τους λόγους της κόντρας, είναι αυτός. Συγκεκριμένα, ο κύριος Κουρουμπλής είπε ότι ο πόλεμος με τον Κασσελάκη γίνεται για δυο-τρεις λόγους, ο ένας εκ των οποίων, είναι τα έμμισθα μέλη της κεντρικής επιτροπής. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «για αυτό, γιατί ο Κασσελάκης θέλει αυτό το πράγμα να καθαρίσει», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «είναι μετακλητοί υπάλληλοι. Αυτό δεν είναι τωρινό. Αυτό λοιπόν όμως, θέλει να το καθαρίσει. Εκεί υπάρχει αντίδραση. Ε, πώς θα γίνει; Να τελειώσει αυτή η ιστορία. Να καταλάβει ο κόσμος ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο». Βέβαια, τη συγκεκριμένη θέση την ακούσαμε από τον Στέφανο Κασσελάκη, μόλις χθες. Στον αντίποδα, τα περί ασυμβίβαστου στη θέση του μέλους της κεντρικής επιτροπής, τα έχει πει ο... Χρήστος Σπίρτζης, ήδη από το καλοκαίρι του 2023. 

Ως δεύτερο λόγο, ο κύριος Κουρουμπλής κατονόμασε την πρόταση Σπίρτζη, περί της ρευστοποιήσεως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο κύριος Κουρουμπλής είπε πως «το δεύτερο είναι ότι ο Κασσελάκης, δεν είναι υπέρ της ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και εγώ δεν είμαι. Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά που λένε κάποιοι "να ρευστοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ και να " - όσοι δεν ξέρουν το ΠΑΣΟΚ, λένε "θα ρευστοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ, θα ρευστοποιηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε ένα κόμμα". Δε γίνονται αυτά». Συνεπώς, ο Στέφανος Κασσελάκης προσχώρησε μερικώς στη θέση του Χρήστου Σπίρτζη, αναφορικά με το ασυμβίβαστο των μελών της κεντρικής επιτροπής. Άντε Στέφανε, άμα συμφωνήσεις και για τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να γίνει ένα κόμμα, θα γίνετε ξανά όλα μέλι-γάλα!

Η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Μια ομάδα συντρόφων έχουν πάρει μια απόφαση στην κεντρική επιτροπή, να αποκλείσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, που μέχρι χθες ήταν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, αν επικρατήσει - εγώ τους καλώ τους συντρόφους -με τους περισσότερους έχουμε ξεκινήσει αυτή τη συναρπαστική πορεία της κυβερνώσας Αριστεράς-, να το ξανασκεφτούν. Γιατί θα χρεώσουν πολιτικά στην ιστορία αυτού του χώρου, την πιο μαύρη σελίδα. Ο αποκλεισμός είναι ό,τι πιο ακραίο και πιο χυδαίο, ως στάση και συμπεριφορά, απέναντι σε κάποιον άνθρωπο. Ωστόσο εφόσον επιμένουν, θα πάμε στο συνέδριο - δηλαδή, είναι παράλογο να ακούω ανθρώπους σοβαρούς να λένε "είναι απόφαση της κεντρικής επιτροπής". Εκτός κι αν δε διαβάζουν το καταστατικό. Άμα διαβάσουν το καταστατικό, το καταστατικό λέει ότι οι αποφάσεις αυτές, υπόκεινται στις αποφάσεις του συνεδρίου. Θα πάμε στο συνέδριο, κι εκεί ας έρθουν να μας πουν ότι "η απόφαση της κεντρικής επιτροπής" - είναι αστεία πράγματα».

Γιώργος Κακούσης: «Θέλω να μας εξηγήσετε δυο πράγματα. Τι χρειάζεται -πρώτον- αυτή η πλατφόρμα, την οποία φτιάχνει ο κύριος Κασσελάκης για να εγγράψει φίλους του; Πολιτικούς συνοδοιπόρους του; Και δεύτερον, γιατί υπάρχουν -αν υπάρχουν- 50 μισθοδοτούμενα από το κόμμα, μέλη της κεντρικής επιτροπής. Τι δουλειά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ο πόλεμος με τον Κασσελάκη, γίνεται για αυτό».

Γιώργος Κακούσης: «Για ποιο;»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Για αυτό το δεύτερο που λέτε».

Γιώργος Κακούσης: «Τι εννοείτε;»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Για αυτό, γιατί ο Κασσελάκης θέλει αυτό το πράγμα να καθαρίσει».

Άννα Λιβαθυνού: «Υπάρχουν 50 μέλη της κεντρικής επιτροπής, οι οποίοι αμείβονται με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε ο κύριος Κασσελάκης;»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Βεβαίως». 

Γιώργος Κακούσης: «Τι είναι αυτοί; Είναι αργόμισθοι;»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Είναι μετακλητοί υπάλληλοι. Αυτό δεν είναι τωρινό. Αυτό λοιπόν όμως, θέλει να το καθαρίσει. Εκεί υπάρχει αντίδραση. Ε, πώς θα γίνει; Να τελειώσει αυτή η ιστορία. Να καταλάβει ο κόσμος ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο».

Γιώργος Κακούσης: «Λέτε λοιπόν ότι υπάρχουν 50 μέλη της κεντρικής επιτροπής - είναι βαριά μομφή».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Δεν είναι μομφή, είναι μια πραγματικότητα. Γιατί, είναι κρυφό; Δηλαδή το ακούσατε τώρα από εμένα; Η πραγματικότητα είναι αυτή. Πήγα στην κεντρική επιτροπή και καθόμουν και δίπλα μου ήταν άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του κόμματος και μέλη της κεντρικής επιτροπής. Ε, ωραία, αυτό για την κοινωνία είναι αδιάφορο; Η κόντρα είναι για δυο-τρια πράγματα. Το ένα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι ο Κασσελάκης, δεν είναι υπέρ της ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και εγώ δεν είμαι. Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά που λένε κάποιοι "να ρευστοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ και να " - όσοι δεν ξέρουν το ΠΑΣΟΚ, λένε "θα ρευστοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ, θα ρευστοποιηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε ένα κόμμα". Δε γίνονται αυτά».