Βουλευτές που πρόσκεινται στονΣτέφανο Κασσελάκη απειλούν με αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος δηλώνοντας ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν εφόσον δεν είναι υποψήφιος εκ νέου ο τέως πρόεδρος.

Η πρώτη σχετική δήλωση δημοσίως έγινε από τον βουλευτή Αλέξανδρο Αυλωνίτη και ακολούθησε ο Πέτρος Παππάς. Και οι δύο ανέφεραν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν, δεν θα παραδώσουν την έδρα τους δηλαδή, εάν δεν αλλάξει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και δεν είναι εκ νέου υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ουσιαστικά μετράμε ήδη δύο εκ των 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μένουν άλλοι δύο για να πέσει κάτω από τον αριθμό των βουλευτών που έχει το ΠΑΣΟΚ και έτσι να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν αυτοί οι δύο; Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με μια απλή καταγραφή της ανθρωπογραφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, υπάρχουν. Μάλιστα υπάρχουν και παραπάνω όπως λένε οι πληροφορίες.

Τι περιμένουν και δεν το κάνουν αφού δεν υπάρχει ένδειξη αλλαγής της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής; Πρώτα απ' όλα τις διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων προκειμένου να έχουν μια πρώτη εικόνα από τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στο Συνέδριο και προς τα πού θα οδηγηθεί αυτή. Έτσι στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν βγαίνουν τα… κουκιά για να ανοίξει θέμα στο Συνέδριο ως προς την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη θα κάνουν το επόμενο βήμα ώστε να το δυναμιτίσουν πριν φτάσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά των 87 σχεδιάζει ένα fast track Συνέδριο ώστε να οδηγηθεί μετά το κόμμα στις κάλπες προγραμματίζοντας για αργότερα και μετά την εκλογή προέδρου ένα Συνέδριο αρχών και θέσεων. Η στάση του Παύλου Πολάκη παραμένει άγνωστη αν και αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως θα συνταχθεί με αυτήν τη γραμμή.

Αρκεί να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άσκησε κριτικής στους «87» αυτούς που ανήκουν στην ομάδα και μετέχουν στο όργανο δηλαδή, λέγοντας ότι με τη στάση τους τον θυματοποιούν.