«Εννοείται ότι ο Παύλος είναι δίπλα μου και θα είμαι δίπλα του. Και αν νομίζουν ότι με προσβάλλουν ότι λένε “έχει ψυχή Πολάκη” λέω καλά κάνω και έχω ψυχή Πολάκη γιατί είμαι τίμιος άνθρωπος. Μακάρι να είχατε και εσείς ψυχή Πολάκη» δήλωνε πριν από τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης.Τώρα όμως; Έχει άραγε την ίδια άποψη;

Η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη ήταν μια σχέση πολιτική στοργής. Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει χαρακτηρίσει… μέντορά του και έχει δηλώσει πως εξαιτίας του και εξαιτίας του στενού συνεργάτη του Μιχάλη Καπνισάκη βρέθηκε στο κόμμα στο οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2023 για να κηρυχθεί έκπτωτος μέσα από διαδικασίες που ξεκίνησε ο… αψύς –κατά Αλέξη Τσίπρα– Κρητικός.

Διότι η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη και η ανοιχτή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη από τον… μέντορά του άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και οδήγησε στην αποκαθήλωσή του. Βέβαια είχε προηγηθεί η διαγραφή του Χανιώτη βουλευτή και υποψήφιου προέδρου, σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προκαλέσει αναταράξεις στην Κουμουνδούρου.

Τώρα ο Παύλος Πολάκης φέρεται να τον χαρακτηρίζει «πράγμα» και να δηλώνει ότι δεν θα βγει πρόεδρος αν θέσει υποψηφιότητα στηλιτεύοντας τους συντρόφους του μέλη της ομάδας των «87» για τη στάση τους και την απόφαση να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές.

Βέβαια θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο Παύλος Πολάκης που χρησιμοποιεί συχνά την κρητική διάλεκτο με την αναφορά σε πράγμα ενδεχομένως εννοούσε το «τίποτα». Ποιος ξέρει. Σε κάθε περίπτωση δέχθηκε τα πυρά των επώνυμων υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και των τρολ που έσπευσαν μια ακόμη φορά να τον χαρακτηρίσουν ομοφοβικό.

Όπως και να έχει, η παλιά σχέση πολιτικής στοργής που στην πορεία οδήγησε στην αποξένωση –αν και ο Παύλος Πολάκης τον στήριξε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ– για να καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, σε σχέση πολιτικού μίσους. Ίσως έχει οδηγήσει και τον Στέφανο Κασσελάκη να αναθεωρήσει και τις απόψεις του αναφορικά με την «ψυχή Πολάκη» αν και δύσκολα, όπως φαίνεται, θα μπορέσει να ξεφύγει από τον πολακισμό…