Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πλέον βρίσκεται τρίτος στις δημοσκοπήσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ και μια ανάσα από το μονοψήφιο, ονειρεύεται ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Μάλιστα ήταν... αρκετά μετριόφρων, καθώς δήλωσε από την Λάρισα ότι φέρνει ένα νέο ύφος πολιτικής και μας καλεί να φανταστούμε πως θα ήταν να κυβερνά όλη τη χώρα ο ίδιος με τον ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει και μπορεί να ξανακυβερνήσει την πατρίδα μας» διαμήνυσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης από τη Λάρισα, κλείνοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου στη Θεσσαλία. «Θέλουμε μαζί να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ανοίγουμε τον δρόμο για μία δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση που θα ακούει την κοινωνία, θα εργάζεται για το κοινό καλό και θα δίνει στον κάθε Έλληνα το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο. Σε αυτή την πορεία θέλουμε όλους τους πολίτες μας συνοδοιπόρους. Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα κερδίσουμε αυτή την μάχη» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης. Μέχρι που η συνεργασία και ο κοινός αγώνας των προοδευτικών δυνάμεων νίκησε το τοπικό καθεστώς. Σήμερα το πρωί από εμένα και τον Δημήτρη Κουρέτα είδαμε ένα νέο ύφος πολιτικής, φανταστείτε να κυβερνούσαμε όλη την επικράτεια τι θα καταφέρναμε σε αυτό τον τόπο».

Ειδική αναφορά έκανε στο αγροτικό. «Έχουμε κι άλλους πληγέντες τους αγρότες μας. Η ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστά την επισιτιστική κρίση ορατή απειλή. Παράλληλα έχουμε συνεχή μείωση του εισοδήματος μέσω πληθωριστικών πιέσεων που λειτουργούν αθροιστικά και ανεβάζουν τις τιμές. Έχουμε πιέσεις λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής κυρίως λόγω των καρτέλ ενέργειας, λόγω των πλημμυρών και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας και λόγω της εφαρμογής της ΚΑΠ. Όλα αυτά εξηγούν και δικαιολογούν τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Πήγα στην πλατεία της Λάρισας, είδα τους ανθρώπους, οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Ποιος κερδίζει; Λίγοι στην μέση, τα ολιγοπώλια. Τι κάνουμε γι' αυτά; Έχουμε λύσεις».

Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε δύο μεγάλες τομές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η πρώτη τομή είναι το εθνικό πρόγραμμα αναδιανομής γης με την αξιοποίηση αναξιοποίητων εκτάσεων είτε κρατικών είτε εγκαταλελειμμένων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Παραχώρηση για 50-75 χρόνια γαιών που σχολάζουν. Δημιουργία νέων σύγχρονων παραγωγικών μονάδων και χρηματοδοτική στήριξη από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάπτυξης και την αναπτυξιακή τράπεζα. Θα προκριθεί η στήριξη συνεταιριστικών μονάδων νέου τύπου και νεοφυών επιχειρήσεων.

Δεύτερη Τομή: Χρειάζεται ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Προτείνουμε την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων. Η αγορά χαρακτηρίζεται από ασφυξία. Πρέπει να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία. Θα δημιουργήσουμε κρατικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και θα δημιουργήσουμε τον εξειδικευμένο πυλώνα των αγροτικών πιστώσεων».

Αναφέρθηκε και στον τομέα της Υγείας: «Εμείς εκπονούμε ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης του εθνικού δημοσίου συστήματος υγείας που θα επαναφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019».

Έκλεισε με αναφορά στην Παιδεία: «Είναι απαράδεκτο αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση στην παιδεία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και καταστρέφοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο και κοροϊδεύοντας τους πολίτες. Το [ανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπως και τα άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργήσουν σαν πυλώνες εκπαίδευσης των νέων και υποστήριξης της κοινωνίας. Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν, δεν είναι κλειστές προτάσεις, τις βελτιώνουμε μέσα από διάλογο και διάδραση με την κοινωνία».

Από την Θεσσαλία όπου ολοκλήρωσε το περιφερειακό συνέδριο του κόμματος, ανέβηκε ξανά στα τρακτέρ, τάζοντας τα πάντα στους αγρότες, έκανε ξανά θεατρινισμούς στα social media στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών κι έπειτα ονειρεύτηκε τον εαυτό του Πρωθυπουργό. Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο και πόσο μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μετατρέπεται σε μάστορα του λαϊκισμού, απειλώντας να ξεπεράσει ακόμα και τον δάσκαλό του.