Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πτωτική πορεία δίχως τέλος, ολοένα και λιγότερα πρόσωπα είναι πρόθυμα να «θυσιαστούν» στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να κάνει το κόμμα πιο ελκυστικό στην κοινωνία, έκανε πρόταση σε μια σειρά από διάσημα πρόσωπα να θέσουν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας κυρίως στον Γιώργο Καπουτζίδη. 

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης πριν λίγο καιρό πρότεινε στον διάσημο ηθοποιό και παρουσιαστή να θέσει υποψήφιος ψηφοδέλτιο του κόμματος και μάλιστα έκανε πιο δελεαστική την πρόταση, λέγοντας ότι θα εκπροσωπεί θεσμικά την κοινότητα LGBTQ+. Ενώ στην Κουμουνδούρου είχαν σίγουρη την υποψηφιότητα Καπουτζίδη, βάζοντας τα τρολ και τα κομματικά μέσα να προετοιμάσουν το έδαφος, ο Γιώργος Καπουτζίδης επιφύλασσε ένα ηχηρό χτύπημα στο επιτελείο Κασσελάκη. Με παρέμβαση του στο ραδιόφωνο του Real FM, ο ηθοποιός και σεναριογράφος έβαλε οριστικό τέλος στις φήμες που διακινούνταν τεχνηέντως για υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας την πόρτα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ήταν μάλιστα τέτοια η δυσάρεστη έκπληξη για την Κουμουνδούρου, που οδήγησε την ηγεσία να δώσει οδηγία να μην υπάρξει καμία διαρροή και κανένα σχόλιο για το άκυρο του Καπουτζίδη. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επενδύσει πολλά στην υποψηφιότητα του, καθώς οι εισηγήσεις που δέχεται είναι να εντάξει στα ψηφοδέλτια celebrities που έχουν απήχηση στην κοινωνία, προκειμένου να κάνει το κόμμα πιο ελκυστικό στους πολίτες.

Του έμεινε ο Νίκος Παππάς 


Μετά από αυτό, το μόνο γνωστό όνομα που παίζει για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Ο αθλητής είχε πάρει το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο η υποψηφιότητα του δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής στο κόμμα και έκανε πίσω. Φαίνεται όμως ότι τώρα σκέφτεται μια κάθοδο στις ευρωεκλογές. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να δώσει γη και ύδωρ για την υποψηφιότητα Παππά και να υποσχεθεί προσωπική στήριξη για την εκλογή του, καθώς κατανοεί ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά για ένα νέο άκυρο. Ήδη οι δημοσκοπήσεις μετρούν τον Νίκο Παππά και φαίνεται ότι βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των επιλογών των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου των αρνητικών δημοσκοπικών ευρημάτων, εσχάτως στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα μιας γνωστής τραγουδίστριας από το χώρο της αριστεράς, χωρίς ωστόσο να της γίνει κάποια κρούση για τις προθέσεις της. Κοινώς ο Στέφανος Κασσελάκης ψάχνει εναγωνίως celebrities για τις ευρωεκλογές.