Το σόου του Στέφανου Κασσελάκη στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εκτός από απαράδεκτο είναι και προκλητικό. Όπως και η ανάρτησή του. Αποτελεί επιτομή της κομματικής τυμβωρυχίας αφού το βίντεο ήταν σκηνοθετημένο από την αρχή με το τέλος. Τα όσα έγραψε στα σόσιαλ μίντια επίσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα του έχουν επιλέξει τον λαϊκισμό. Σε σημείο που να καθίσταται δύσκολη η απομάκρυνση από τη λογική του πολακισμού που συνεχίζει να είναι κυρίαρχο συστατικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και να επιχειρεί να μιλήσει για κεντροαριστερά και κέντρο στο κοινό που απευθύνεται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του εκτιμούν ενδεχομένως πως αυτή η πρακτική, η κομματική τυμβωρυχία προσφέρει πόντους. Ότι με βίντεο όπως αυτό που τράβηξαν και ανήρτησαν απευθύνονται σε ένα κοινό που θα τους δει με διαφορετικό τρόπο.

Μόνο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει κάτι. Έχει διαγράψει ίσως ένα άλλο τραγικό δυστύχημα. Αυτό της πυρκαγιάς στο Μάτι που οδήγησε στον θάνατο συνανθρώπους με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη και ν' αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων η παράσταση που στήθηκε εκείνο το βράδυ με πρωταγωνιστές τον προκάτοχό του αλλά και πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βρίσκονται δίπλα του.

Ας περάσει και από το Μάτι ο Στέφανος Κασσελάκης αφού έχει τέτοια και τόση ενσυναίσθηση. Να μάθει έστω τι συνέβη εκεί. Και να ρωτήσει του συγγενείς. Ας δει τις μαρτυρίες των συγγενών και των φίλων των θυμάτων.

Δεν είναι θέμα συμψηφισμού. Απλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Η τυμβωρυχία στην πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Μπορεί όντως να έχει στενοχωρηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως όλη η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες αισθάνθηκαν απέραντη θλίψη. Τα σκηνοθετημένα μικροκομματικού περιεχομένου όμως βίντεο όπως αυτό που ανήρτησε προκαλούν.

Κα στο τέλος της ημέρας φέρνουν σχεδόν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα, Στέφανε…