Όλα έχουν μια εξήγηση. Όπως και το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών. Η αποκάλυψη του Στέλιου Κούλουγλου δείχνει τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αισιόδοξος. Θα κάνει την… ανατροπή στον δεύτερο γύρο.

Δεν είναι πλάκα. Ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει δημοσίως ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν ανεξάρτητος Στέλιος Κούλουγλου, ο οποίος υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι οι ευρωεκλογές έχουν δύο γύρους.

Εντάξει, δεν φταίει ο άνθρωπος. Το σημειώνει και ο Στέλιος Κούλογλου άλλωστε. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την πολιτική. Και τι είδε; Τις εθνικές εκλογές να διεξάγονται δύο φορές. Όπως επίσης είδε και τις αυτοδιοικητικές να διεξάγονται σε δύο γύρους. Οπότε λογικά σκέφθηκε ότι και οι ευρωεκλογές σε δύο γύρους θα γίνουν.

Ενδεχομένως να σκέφθηκε ότι μπορεί να είναι δεύτερος στις εκλογές αυτές και με τη… στήριξη των άλλων να βγει πρώτος. Πώς έγινε στην περίπτωση του Χάρη Δούκα και του Δημήτρη Κουρέτα; Κάτι τέτοιο. Λογική σκέψη θα πει κανείς, αφού δεν φρόντισαν στον ΣΥΡΙΖΑ να τον ενημερώσουν τι ακριβώς συνέβη στις εθνικές εκλογές και κυρίως τις ευθύνες του κόμματός του για τα όσα έγιναν και που τελικά οδήγησαν στο να βρεθούν στη Βουλή εννέα κόμματα, μεταξύ των οποίων και οι συνεχιστές της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τα παραπάνω, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρέπει να ανησυχεί. Στον δεύτερο γύρο είναι σίγουρο πως θα… νικήσει.