Διαλυτικές καταστάσεις παρουσιάζει -για πολλοστή φορά- ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επανήλθε στους… εκβιασμούς περί δημοψηφίσματος εσωκομματικού για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εν όψει του συνεδρίου στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου αλλά και στις απειλές αναφορικά με την ψήφιση του νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κερασάκι στην τούρτα του μπάχαλου της Κουμουνδούρου η παρουσία του στην εκδήλωση των τριών, αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο βουλευτές και στελέχη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον άρτι εκλεγέντα νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Δεν θα πλήξετε με τον ΣΥΡΙΖΑ». Και όντως αυτό συμβαίνει με το κόμμα που δηλώνει πως διεκδικεί να γίνει και πάλι κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο μπάχαλο στο εσωτερικό του. Μπάχαλο που το πολλαπλασιάζει η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και στάση του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσα έγιναν την Τετάρτη το απόγευμα αλλά και αυτά που προηγήθηκαν με την… επίσκεψή του στην εκδήλωση με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου είναι ενδεικτικά ως προς την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά μέσα σε δύο ημέρες τίναξε την μπάνκα στον αέρα αφού κατάφερε τη μια μέρα:

- Να αδειάσει τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στηλίτευσαν τη στάση του Διονύση Τεμπονέρα και ασκούσαν κριτική για το γεγονός πως δέχθηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση που ονομάστηκε εκδήλωση των «τριών».

- Να αδειάσει τον ίδιο τον εαυτό του αφού είχε κάνει λόγο ακόμη και για «ηχορύπανση» σχετικά με τις φωνές που ακούγονται για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στηλιτεύσει τη στάση του Διονύση Τεμπονέρα τον οποίο μετά χαρακτήρισε… εκπρόσωπό του.

- Να προκαλέσει αντιδράσεις αφού βρέθηκε να παρακολουθεί μια εκδήλωση με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου την ώρα που έχει δώσει οδηγία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μη μετέχουν σε πάνελ στα οποία βρίσκονται και στελέχη της Νέας Αριστεράς

Και την επόμενη:

- Να προκαλέσει την αγανάκτηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – η οποία έγινε διαδικτυακά λόγω της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να παραστεί και να μιλήσει στην εκδήλωση που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης διοργάνωσε με συγγενείς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

- Να απειλήσει με συνέπειες όσους δεν ψηφίσουν τον νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

- Να απειλήσει –μια ακόμη φορά– με δημοψήφισμα προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της εκλογής συνέδρων και της άρνησης των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να δεχθούν αναβολή της προγραμματισμένης για το Σαββατοκύριακο διαδικασίας και τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικά.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η αναφορά του Αλέκου Φλαμπουράρη σε αυταρχικές συμπεριφορές απηχούν την άποψη πολλών μελών του κόμματος και κυρίως αρκετών βουλευτών. Τα «αδιαμεσολάβητα» και «απροειδοποίητα» που επικαλείται ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν μετατρέψει το κόμμα σε περιοδεύοντα θίασο. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, κυρίως όμως κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θέλει να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος και πού το πάει.