Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους Δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Κληθείσα να σχολιάσει την εισβολή του Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση που συμμετείχε μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι ενώ καταπολεμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσε να ανατραπεί, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να υφαρπάξει τα φώτα της δημοσιότητας, καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό τρυκ, σαν και αυτά που συνηθίζει να κάνει.

Ενδιαφέρον έχει η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν ακριβώς η ίδια με την απουσία του, λέγοντας ότι δεν προσέθεσε απολύτως τίποτα ως προς την εκδήλωση. Από πλευράς της κυρίας Αχτσιόγλου, προφανώς δεν θα αλλάζει κάτι. Όμως, από την πλευρά του κυρίου Τεμπονέρα, σαφώς άλλαξαν πολλά, καθώς υποχρεώθηκε να σηκωθεί όρθιος να τον προϋπαντήσει -με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην του κάνει ούτε νεύμα-, ενώ όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη, έαν επιθυμεί να πάρει τον λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι δεν χρειάζεται, καθώς έχει τον εκπρόσωπό του, εννοώντας τον Διονύση Τεμπονέρα. Αν κάτι πέτυχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν να «κοντύνει» πολύ τον «δελφίνο» Διονύση Τεμπονέρα. Και ως γνωστόν, οι ομάδες περί των «δελφίνων» θέλουν να ξέρουν ότι στέκονται δίπλα σε δυνατούς διεκδικητές, που θα υπερασπιστούν δημόσια την προσωπική τους βούληση και δεν θα δεχτούν τέτοιο «καπέλωμα».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Χρήστος Κούτρας: «Ένα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας καλύφθηκε από την παρουσία του κυρίου Κασσελάκη. Την οποία δεν περιμένατε, φαντάζομαι. Κι αν σας ενόχλησε η παρουσία του εκεί. Και το λέω "αν ενόχλησε" - δεν το λέω τυχαία, το προηγούμενο διάστημα, τις ημέρες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -του κυρίου Κασσελάκη στελέχη- μιλούσαν με όχι κολακευτικά λόγια για την εκδήλωση».

Έφη Αχτσιόγλου: «Εντάξει, η εκδήλωση καταπολεμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις. Καταπολεμήθηκε έντονα, δεν μπόρεσαν να την ανατρέψουν, να μη γίνει και όταν έφτασε η ώρα να γίνει, επιχείρησε ο κύριος Κασσελάκης να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να κάνει ένα επικοινωνιακό τρυκ, για να αλλάξει το κέντρο βάρους. Δεν επιρρέασε η παρουσία του, ούτε την ουσία της συζήτησης, ούτε την επιτυχία της εκδήλωσης, ούτε το περιεχόμενό της».

Γιάννης Ντσούνος: «Δεν πέτυχε το τρυκ, δηλαδή;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Θα έλεγα ότι η παρουσία του, ως προς την ουσία της συζήτησης, ήταν ίδια με την απουσία του. Δεν άλλαξε τίποτα, ως προς αυτό που έγινε εκεί. Ως προς το τι συζητήθηκε, τι λέχθηκε και το πόσο επιτυχημένη ήταν από την πλευρά του ενδιαφέροντος του κόσμου».

Χρήστος Κούτρας: «Σας ενόχλησε που ήρθε;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Απλά σχολιάζω, ότι μου φάνηκε άλλη μια απόπειρα ενός επικοινωνιακού θορύβου -από τις πολλές που κάνει ο κύριος Κασσελάκης- και απλά επιβεβαίωσε ότι βάζει στην προτεραιότητά του, την επικοινωνιακή φασαρία και όχι την ουσία της πολιτικής. Ε, εντάξει».