Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μια συνέντευξη - κόλαφο κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα μιλά για το μέλλον της Νέας Αριστεράς αλλά και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε για το πρώην κόμμα της ότι πλέον είναι σε πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς και απαξίας ενώ για τα τεκταινόμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι επιβεβαίωσαν ότι το κόμμα βρίσκεται υπό διάλυση: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαλυτική κρίση εδώ και καιρό. Δεν είναι πλέον το κόμμα που κάποτε έπαιζε κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, που εξέφραζε τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Έχει εισέλθει σε πορεία διαρκούς φθοράς και απαξίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παράγει πολιτική». Επιπλέον επιτέθηκε και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη με σκληρά λόγια, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει μόνο στην επικοινωνία δίχως πολιτικό περιεχόμενο, ενώ αφήνει το κόμμα σε φθορά και εσωτερικούς μηχανισμούς που συγκρούονται συνεχώς.

Επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα 

Σε ερώτηση για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, σε περίπτωση που ήταν η Όλγα Γεροβασίλη νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια απάντησε ότι η πορεία μετάλλαξης του κόμματος είναι μη αναστρέψιμη και ότι η Νέα Αριστερά απευθύνεται ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο και όχι μόνο στα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα υπερασπίστηκε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και η ίδια δήλωσε ότι δεν ισχύει η φράση του πρώην πρωθυπουργού ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχασαν. Μάλιστα τονίζει ότι τώρα και ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει τα δομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν: «O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει οψιμα τα δομικά προβλήματα τα οποία έγκαιρα επισημάναμε, οπότε και καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε ένα κόμμα που η ηγεσία του το οδηγούσε σε μετάλλαξη, σε απομάκρυνση από τις βασικές αρχές της αριστεράς (...). Επομένως και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν "φύγαμε επειδή χάσαμε", όπως στήριξε στην ανάρτησή του».

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι η Νέα Αριστερά είναι το μοναδικό κόμμα αυτήν τη στιγμή που μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το κόμμα δημιουργεί τοπικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, με στόχο να πραγματοποιηθεί ιδρυτικό συνέδριο τον Σεπτέμβριο.