Η Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται ότι παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Αριστεράς. Μάλιστα μιλά για ένα μεγάλο κενό στην αντιπολίτευση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη στο «Libre.gr» η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα παίρνει οριστικά αποστάσεις από την μακρά διαδρομή της στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Αριστερά είναι μία νέα και ελπιδοφόρα προσπάθεια. Δεν είμαστε ούτε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε τα θραύσματά του». Μάλιστα αν και η ίδια δηλώνει ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι η Νέα Αριστερά δεν αποτελείται μόνο από πρόσωπα που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπόσχεται ότι σύντομα θα δούμε στις επάλξεις άφθαρτα πρόσωπα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Καρφιά στον Κασσελάκη


Φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά της στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αντιπολίτευση του προοδευτικού χώρου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ του Στεφάνου Κασσελάκη, επομένως ήταν αναγκαία η δημιουργία της Νέας Αριστεράς. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί μια αποστροφή του λόγου της, καθώς χαρακτηρίζει τα υπάρχοντα κόμματα της αντιπολίτευσης ως «υποτίθεται προοδευτικά κόμματα» , φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον παρέθεσε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς αναφέροντας ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στα μη κρατικά ΑΕΙ και στην αγορά των F-35 ενώ εξέφρασε την υποστήριξη της στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα δήλωσε υπέρμαχος της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρνει μια ημιτελή ρύθμιση ενώ έθεσε ως στόχο για το νέο κόμμα την εκλογή τουλάχιστον ενός εκπροσώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.