Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που έδωσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ. Σε αυτήν δεν δίστασε να ρίξει τα καρφιά της στους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κατηγορηματικά αρνητική, ρίχνοντας τα βέλη της στον νέο πρόεδρο του κόμματος: «με τον κ. Κασσελάκη υπάρχει απόσταση που έχει να κάνει με το ύφος και το ήθος». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είναι δικαιωμένη για την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι θεωρεί ότι το κόμμα μεταλλάσσεται, οπότε η αποχώρηση ήταν θέμα συνείδησης. Τόνισε μάλιστα ότι η συνύπαρξη με τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν αδύνατη για πολιτικούς και ταυτοτικούς λόγους. 

Συνεχίζοντας τα καρφιά της στους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Νέα Αριστερά δεν χρειάζονται κομματικές πειθαρχίες για να στηρίξουν ένα αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, όπως το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ενώ υποστήριξε ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση σε αυτό το ζήτημα. 

Ο στόχος και οι συνεργασίες 

Σύμφωνα με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή στις επερχόμενες ευρωεκλογές ενώ ισχυρίστηκε δεν ανησυχεί για τις δημοσκοπήσεις διότι πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά και ήδη το αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερος κόσμος που επιθυμεί πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ίδια ανέφερε μάλιστα ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου η Νέα Αριστερά θα έχει κάνει 80 ανοιχτές συνελεύσεις με πλήθος κόσμου ενώ θα ακολουθήσει μια πανελλαδική συνδιάσκεψη για ολοκλήρωση του κόμματος έως τον Σεπτέμβριο. 

Για μελλοντικές συνεργασίες, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε κατηγορηματικά αρνητική, η Έφη Αχτσιόγλου φάνηκε ανοιχτή αλλά σε ένα δεύτερο χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια, μια συνεργασία δεν μπορεί να συμβεί με μια απλή συμφωνία μεταξύ προέδρων αλλά πρέπει να δημιουργηθεί μια δυναμική πάνω σε κοινωνικές συμμαχίες. Ωστόσο η ίδια απέφυγε να απαντήσει στις φήμες που θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές.