Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο υπερασπιστής του κράτους Δικαίου, ως ο άνθρωπος που θα σώσει τη χώρα και τη… Δημοκρατία. Κάνει σημαία του τον ανθρώπινο πόνο και λαϊκίζει –μαζί με τους συντρόφους του– επιλέγοντας να πλήξει και τη χώρα. Και την ίδια στιγμή επιτίθεται στους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου. Αυτούς που ο Παύλος Πολάκης θέλει να… στείλει σπίτι τους για να μπουν πρόσωπα που θα λειτουργούν με βάση τις επιταγές του ΣΥΡΙΖΑ αν ποτέ γίνει κυβέρνηση.

Αυτό που έγινε την Πέμπτη αποτελεί την επιτομή της επίθεσης κατά του κράτους Δικαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, να τη διασύρει, διότι τόλμησε να αποφανθεί κατά τους ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με βουλευτές ευρωομάδων που αντιπολιτεύονται το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα πέρασαν για να χτυπήσουν την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου έβαλαν τα πράγματα στη θέση του ως προς την ουσία του ψηφίσματος. Ως προς τα δήθεν επιχειρήματα που υιοθετήθηκαν με στόχο τη χώρα, με στόχο και τους ίδιους τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης. Και χαρακτήρισαν ανεπίτρεπτη την παρέμβαση στο έργο τους και τις υποδείξεις που γίνονται σε υπό εξέλιξη έρευνες στην Ελλάδα.

Ακόμη χειρότερα μιλούν για υιοθέτηση αμφισβητούμενων συμπερασμάτων που έχουν εξαχθεί χωρίς τεκμηρίωση με την παράθεση ψευδών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών. Με απλά λόγια, το ψήφισμα και αυτά που ασμένως υιοθέτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πρωτεργάτης για να κατηγορηθεί η χώρα, πλήττουν την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Τα παραπάνω δεν άρεσαν. Ενόχλησαν τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συντρόφους του που έχουν κάνει σημαία ένα ψήφισμα-απαύγασμα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για τον λόγο αυτόν επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, δείχνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμη και οι πληροφορίες που φέρουν δυσαρεστημένο τον πρόεδρο του κόμματος με τον… μέντορά του Παύλο Πολάκη δεν αλλάζουν το γεγονός πως ο πολακισμός αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία για την Κουμουνδούρου.