Δεν πρέπει πλέον να παραξενεύεται κανείς. Ούτε ν’ απορεί. Όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας και εργασιών στον τομέα της πολιτικής. Ουδείς μπορεί να εξηγήσει πώς γίνεται να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και το κόμμα του και με τους νοικοκυραίους και με τους μπάχαλους. Πώς γίνεται να είναι Έλληνας του εξωτερικού και να καταψηφίζει την επιστολική ψήφο. Πώς γίνεται να καταγγέλλονται οι ψηφιακές εξετάσεις στα ΑΕΙ και να τίθεται ζήτημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Το τελευταίο, όπως και πολλά άλλα, είναι και η αιτία της σύγκρουσης στην Πολιτική Γραμματεία που προκάλεσε και την αντίδραση του Αλέξου Φλαμπουράρη -του μέντορα του Αλέξη Τσίπρα-, ο οποίος αποχώρησε κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για… αυταρχισμό. Πέραν όμως της… αγανάκτησης Φλαμπουράρη, το θέμα είναι χαρακτηριστικό της κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι την ώρα που καταγγέλλει τις ψηφιακές εξετάσεις στα πανεπιστήμια υποστηρίζοντας και τους καθηγητές που υποστηρίζουν πως είναι διαβλητές -στην προσπάθεια να στηριχθούν καταληψίες και μπάχαλοι- επιλέγοντας να χαθεί το 6μηνο, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να κάνουν ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή μελών των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων.

Μάλιστα αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο εκλογές με πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να διεξαχθούν μετά το… συνέδριο και αποφασίστηκε να γίνουν και ηλεκτρονικά. Με απλά λόγια, εμπιστεύονται την τεχνολογία για τις εσωκομματικές -και άρα άνευ ελέγχου ουσιαστικά- και όχι για την πραγματοποίηση των εξετάσεων του 6μήνου στα πανεπιστήμια.

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό…