Δεν γνωρίζουμε αν ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά έχει την ίδια γνώμη με αυτήν που εξέφραζε τότε, ούτε ενδιαφέρει αυτό και πολλούς. Εν τούτοις, ο πρωθυπουργός όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να μην αποδέχονται να συνομιλούν και να μη χαριεντίζονται με πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.
Πολύ περισσότερο όταν αυτός που καταδικάστηκε ομοφώνως με 13-0 και αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που μετείχαν σε αυτό έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται –το ίδιο και το κόμμα του με δύο διαφορετικούς προέδρους– την απόφαση αυτήν επικαλούμενος μια δικαιολογία περί πολιτικής δίωξης.
Η επίκληση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής από τον ίδιο στο πλαίσιο των ύβρεων που εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και η προσπάθεια να πείσει ότι ο νόμος του είναι σε εφαρμογή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ως άνω πρακτική αλλά και με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στην οποία μεταξύ άλλων –να υπενθυμίσουμε– καταγράφονται τα εξής:
«Ο Νίκος Παππάς, με εξακολουθητικές ενέργειες (πράξεις ή παραλείψεις), επεδίωξε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί, με σκοπό την απόκτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχό τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις και ενέργειες της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κατηγορούμενου».
«Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του ίδιου και της κυβερνητικής ηγεσίας για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδας, παραβιάζοντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για τήρηση του συντάγματος και του νόμου, πείθοντας τον Χρήστο Καλογρίτσα να υπακούσει στις εντολές τους ως “πειθήνιο όργανό του”, ως “παρένθετος” τούτου, που θα εξασφάλιζε τη νομιμοφάνεια στις παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειές του, ενώ ο ίδιος θα παρέμενε στο απυρόβλητο».
Δηλαδή, το Ειδικό Δικαστήριο έχει αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης ότι παραβίασε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για τήρηση του συντάγματος και του νόμου, αυτά που επικαλέστηκε στη Βουλή για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Με τη σημερινή του στάση και με τη διπλή απουσία του αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον κανονισμό της Βουλής και το σύνταγμα, είναι δειλός γιατί δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός γιατί εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ανελλιπώς από το 2019».
Όπως είπαμε, τα κόμματα έχουν δικαίωμα να επιλέγουν τους επικεφαλής τους στη Βουλή με όποια διαδικασία επιθυμούν και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έθεσε θέμα για τον Σωκράτη Φάμελλο που εξελέγη πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε και αρνήθηκε να συνομιλήσει με αυτόν…