Ζητάει και τα «ρέστα» ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με προσβλητικές εκφράσεις μετά τις αληθείς αναφορές του πρωθυπουργού προς τον ίδιο.

Ειδικότερα, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν άφησε αναπάντητη την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει από τη Βουλή, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα, σημειώνοντας ότι δεν θα «συνδιαλλαγεί με έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο».

«Τα περί χαριεντισμών δεν απευθύνονται σε μένα» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας πως το «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προφανώς αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά και την περίφημη «χειραψία».

«Έχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμιξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί», είπε επίσης ο Νίκος Παππάς.

Είναι δειλός και ενοχικός, εφαρμόζει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, να μιλάμε για το νόμο Μητσοτάκη-Παππά

Ο Νίκος Παππάς συνέχισε σε υψηλούς τόνους, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Με τη σημερινή του στάση και με την διπλή απουσία του αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, δειλός ότι δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός γιατί εφαρμόζει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ανελλιπώς από το 2019».

«Να μιλάμε για το νόμο Μητσοτάκη-Παππά. Η σημερινή του κίνηση είναι στίγμα για την παράταξη της ΝΔ. Το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο δεν είναι δική του δουλειά», τόνισε.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού για τις φωτιές, αλλά και για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων στην Εύβοια, ενώ επανέφερε και το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών.

«Ό,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, με εσάς γιατρειά δεν θα βρούμε. Η Ελλάδα βίωσε το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έγκλημα - δυστύχημα. Περιμέναμε τότε κάτι να κάνετε. Να αποκηρύξετε την στρατηγική σας για ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, να αξιοποιήσετε το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν έχετε πράξει τα δέοντα για να υπάρξει ασφάλεια στις μετακινήσεις», είπε και συνέχισε:

«Θα λάμψει η αλήθεια κύριε Μητσοτάκη για το μπάζωμα; Ή θα αφοσιωθείτε στον ρόλο του αρχιερέα της συγκάλυψης γύρω από τα Τέμπη; Εσείς κύριε Μητσοτάκη είστε ο σχεδιαστής και υλοποιητής της συγκάλυψης. Η σιωπή σας είναι ενοχή!»

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δούναι και λαβείν με την ακροδεξιά», λέγοντας πως έχουν κοινά ψηφοδέλτια στα εμπορικά επιμελητήρια. «Αν επανέλθει η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους Σπαρτιάτες, θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε επίσης.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, λέγοντας πως «θέλουμε διευκρινίσεις για το αν η συμφωνία με την ΑΟΖ για την Αίγυπτο είναι ολική ή μερική, θέλουμε να ξέρουμε τη θέση σας για το Κυπριακό, πού τα βρίσκετε τα παράθυρα ευκαιρίας όταν ο Ερντογάν μιλά από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ για το ψευδοκράτος».

Με αυτούς που λέτε τώρα «παλικάρια της φακής» προχωρούσατε ώμο με ώμο στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στη συνέχεια, δε, δήλωσε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να μην αναρωτιέστε γιατί σας πλαγιοκοπούν στα Ακροδεξιά, με αυτούς που λέτε παλικάρια της φακής ήσαστε ώμο με ώμο στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, μιας επωφελούς συμφωνίας για τον τόπο».

«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας οικονομικής, κλιματικής και δημογραφικής κρίσης, την απάντηση θα την δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε καταληκτικά.