Στη γνωστή τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απαντήσει στην ξεκάθαρη στάση που κράτησε χθες, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Νίκο Παππά, «έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο», όπως είπε.

Με μια ανακοίνωση αντιπροσωπευτική του λαϊκισμού και της τοξικότητας που συνοδεύει την πολιτική του παρουσία και δράση, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσάψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «τείνει χείρα φιλίας και περιμένει χείρα βοήθειας από τους ακροδεξιούς της Βουλής». Παράλληλα χαρακτηρίζει τη θεσμική στάση που κράτησε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, μην αναγνωρίζοντας τον Νίκο Παππά ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποχωρώντας κατά την ομιλία του, ως... δειλία. «Ο κ. Μητσοτάκης που δείλιασε να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή και που ενοχικά ξεγλιστρούσε από την Ολομέλεια», αναφέρει το Γραφείο τύπο του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Είναι ο ίδιος Μητσοτάκης που συνεχίζει να στηρίζει τον χουντικό Γκόντζο στο δεξιό ψηφοδέλτιο Φουφόπουλου για τις εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Είναι αυτός που παρακολούθησε εχθές ολόκληρη την ομιλία Στίγκα, διότι προφανώς για τον ίδιο δεν αποτελούν κίνδυνο για το Πολίτευμα οι Σπαρτιάτες.

Είναι αυτός που τείνει χείρα φιλίας και περιμένει χείρα βοήθειας από τους ακροδεξιούς της Βουλής, Σπαρτιάτες και ανεξάρτητους, για να ελέγξει -στη Διάσκεψη των Προέδρων- τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Αυτός ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα».