Από την Αίγυπτο φαίνεται να ξεκίνησε, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, το μοιραίο σκάφος που ναυάγησε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Αξίζει να αναφερθεί πως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ήταν γνωστό ότι το σκάφος είχε αφετηρία τη Λιβύη, η οποία τελικά ήταν ενδιάμεσος σταθμός (Τομπρούκ Λιβύης).

Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν υπήκοοι Αιγύπτου, Λιβύης και Πακιστάν, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι στο πλοιάριο είχαν επιβιβαστεί άνθρωποι από το λιμάνι αφετηρίας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Λιμενικού εκτιμούν ότι η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών φέρεται να προετοιμαζόταν 40-50 ημέρες.

Η εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας-διάσωσης

Επίσης υπενθυμίζεται πως με ενημερωτική ανακοίνωση που έβγαλε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα, για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σχετικά με το τραγικό συμβάν μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 78 σοροί. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι διασωθέντες παραμένουν 104. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως οι σοροί έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες στην Αθήνα. 

Επίσης, όπως αναφέρει η ενημερωτική ανακοίνωση του Λιμενικού σε ό,τι αφορά τα μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αυτά είναι: Ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα για