9 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για υπηκόους Αιγύπτου που φέρονται ως διακινητές όσων είχαν επιβιβαστεί στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών και αναμένεται να μεταφερθούν στο εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα, οχτώ από τους διασωθέντες θεωρούνταν ύποπτοι ως διακινητές και ανακρίνονταν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ είχε έρθει στο φως είχε έρθει και η είδηση πως το μοιραίο πλοίο που ναυάγησε είχε ως αφετηρία του την Αίγυπτο και όχι τη Λιβύη, η οποία τελικά ήταν ενδιάμεσος σταθμός.

Ο επικεφαλής της Frontex στην Καλαμάτα

Στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Πύλου.

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς και πρόσθεσε ότι η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.