Ύποπτοι ως διακινητές είναι οχτώ από τους διασωθέντες του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, με έναν από αυτούς να είναι και ο καπετάνιος του πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Πιο συγκεριμένα, δεν έχει βγει ακόμα κάποιο τελικό συμπέρασμα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου στο Open «υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι, είμαστε σε διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων και αξιολόγησης καταθέσεων για να γίνουν συλλήψεις».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος σχετικά με την πληροφορία που υπήρχε ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το αλιευτικό πριν βυθιστεί, τόνισε ότι η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, αλλά πρόσθεσε πως «σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται».

Κομβικές οι καταθέσεις διασωθέντων για την εύρεση των διακινητών

Ακόμα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο protothema.gr, οι λιμενικές αρχές Καλαματάς παίρνουν καταθέσεις προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση με τους διασωθέντες τους οποίους έχουν «λοκάρει» ως τους τουλάχιστον επτά διακινητές των μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο. Επίσης, αναφέρεται πως πρόθεση των λιμενικών είναι να συγκεντρώσουν περισσότερες από 10 καταθέσεις μεταναστών ώστε στη συνέχεια να φτιάξουν φάκελο τον οποίο θα συμπληρώσουν με αποδεικτικά στοιχεία.

Το επόμενο βήμα για τους λιμενικούς θα είναι να παραπέμψουν τον φάκελο και την υπόθεση στον εισαγγελέα προκειμένου αυτός με τη σειρά του να αποφασίσει αν θα διατάξει συλλήψεις. Εκτιμάται ότι οι εξελίξεις όσον αφορά τις συλλήψεις διακινητών αναμένονται αύριο, Παρασκευή.