Αύριο, Παρασκευή 16 Ιουνίου, το πρωί, αναμένεται να μεταφερθούν των διασωθέντων από το ναυάγιο που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, προς τη δομή της Μαλακάσας. Πιο συγκεκριμένα, η μεταφερά πρόκειται να ξεκινήσει μετά τις 08:00, με μισθωμένα λεωφορεία από τον δήμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 104 διασωθέντων από την τραγωδία που συνέβη την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, συγκαταλέγονται και ορισμένοι ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτοί θα μεταφερθούν αρχικά μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.

Οι σοροί

Σε ό,τι αφορά τις σορούς μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78, σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα, για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σχετικά με το πολύνεκρο. 

Τα θύματα της τραγωδίας μεταφέρθηκαν στην Αθήνα σήμερα, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα. Πιο συγκεκριμένα, η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο, στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες στο Σχιστό Κορυδαλλού, ώστε να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου. Ανάλογη υπηρεσία υπάρχει και στο Γουδί, στην Αθήνα, όπου επίσης θα μεταφέρονται σοροί.

Εκεί, θα ληφθεί από τους ειδικούς DNA και φωτογραφία προσώπου, ώστε μέσω των πρεσβειών να γίνει η προσπάθεια για αναγνώριση των θυμάτων. Οι πρώτες 39 σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας χθες το βράδυ, γύρω στις 23:00 με σκάφος του Λιμενικού. Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.