Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας πρόκειται να οδηγηθούν οι εννέα συλληφθέντες που φέρονται ως οι διακινητές όσων είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Πιο συγκεκριμένα, απόψε, Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 11 το βράδυ εξήλθαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ηλικίας 20-40 ετών. Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών και αναμένεται να μεταφερθούν στο εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα, οχτώ από τους διασωθέντες θεωρούνταν ύποπτοι ως διακινητές και ανακρίνονταν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενώ είχε έρθει στο φως είχε έρθει και η είδηση πως το μοιραίο πλοίο που ναυάγησε είχε ως αφετηρία του την Αίγυπτο και όχι τη Λιβύη, η οποία τελικά ήταν ενδιάμεσος σταθμός.

Αύριο οι διασωθέντες στη Μαλακάσα

Αύριο, Παρασκευή 16 Ιουνίου, το πρωί, αναμένεται να μεταφερθούν των διασωθέντων από το ναυάγιο που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, προς τη δομή της Μαλακάσας. Πιο συγκεκριμένα, η μεταφερά πρόκειται να ξεκινήσει μετά τις 08:00, με μισθωμένα λεωφορεία από τον δήμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των 104 διασωθέντων από την τραγωδία που συνέβη την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, συγκαταλέγονται και ορισμένοι ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αυτοί θα μεταφερθούν αρχικά μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας. Εκεί θα παραμείνουν για μια ή δύο νύχτες και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες δομές για ανηλίκους. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους άνω των 16 ετών.