Με τα fake news για τον δήθεν θάνατο της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα απευθύνονται σε υποψήφιους βουλευτές και δηλώνουν: «Εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους».

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου εμφανίσθηκε να… αποκωδικοποιεί τις θέσεις Τσίπρα – Κουμουνδούρου που ήδη έχουν στοχοποιήσει το Λιμενικό Σώμα και απευθυνόμενη στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη να δηλώνει «εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους με τις αποτροπές» αναφορικά με το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Αυτό καλλιεργεί άλλωστε ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα το τερματίσει όπως φαίνεται δεδομένου ότι αποτελεί και μια ευκαιρία να στραφεί το ενδιαφέρον μακριά από τα όσα έγιναν στην Θράκη με τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος.

«Εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους με τις αποτροπές» είπε απευθυνόμενη στην Ιωάννα Γκελεστάθη, η οποία αντέδρασε εγκαλώντας την Βασιλική Κατριβάνου. «Δεν σας επιτρέπω να το λέτε αυτό για την Ελλάδα, τις λιμενικές αρχές και την ελληνική κυβέρνηση. Ντροπή σας, εάν είστε Ελληνίδα και λέτε αυτά τα πράγματα, σας τα επιστρέφω» απάντησε αλλά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε και επικαλέστηκε τα πλάνα που έδειξαν οι New York Times.

«Εσείς διασύρετε την Ελλάδα διεθνώς με τα pushbacks. Το γράφει και η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και το βασικότερο δεν είναι ότι διασύρετε την Ελλάδα και τρώμε πρόστιμα, αλλά ότι πνίγονται οι άνθρωποι» συνέχισε ακάθεκτη με την Ιωάννα Γκελεστάθη να της απαντά: «Τελικά είστε εθνική εξαίρεση».