Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει τα στελέχη της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά τους πολίτες. Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές ο λαϊκισμός και η λάσπη θα κυριαρχήσουν. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ινφλουένσερ αρχηγό και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει δυναμική, οδηγούν στη λάσπη. Μόνο που πλέον τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να επιλέγουν την τακτική Βελόπουλου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο ειδικά διάστημα διαπιστώνεται μια… ταύτιση απόψεων. Οι θεωρίες συνωμοσίας για την επιστολική ψήφο, τα περί κράτους Δικαίου, ακόμη και η αναπαραγωγή fake news και λάσπης από το Διαδίκτυο ή από φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν μια κοινή… γραμμή. Από κοντά εμφανίζεται φυσικά και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη που εκτιμά ενδεχομένως πως το… σκληρό ροκ ταιριάζει στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κοινού τύπου ανακοινώσεις έρχονται να αναδείξουν αυτό που ο Πέτρος Παππάς ανέφερε πρόσφατα, αν και επιχείρησε να το αποδώσει σε άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αυτές που εξ ορισμού κινούνται στα άκρα. Ότι δηλαδή τα άκρα συναντώνται. Ειδικά όταν σκοπός είναι να δημιουργήσουν νέες… πλατείες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τον Κυριάκο Βελόπουλο επιχείρησαν να δημιουργήσουν ζήτημα για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σίβα πετώντας λάσπη για δήθεν προσωπικό ταξίδι αναψυχής, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί ως προσκεκλημένος του προέδρου της Αιγύπτου και ξεναγήθηκε στην όαση της Σίβα.

Ό,τι γράφτηκε και ό,τι αναπαράχθηκε έγινε γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Σε αυτήν την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ κράτησε μια στάση… αναμονής, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το ζήτημα όμως είναι πιο σοβαρό στην περίπτωση της επιστολικής ψήφους και της προσπάθειας να συνδεθεί με την υπόθεση των emails των Ελλήνων του εξωτερικού και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Εκεί οι θεωρίες συνωμοσίας έδωσαν ρέστα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπήκαν ανοιχτά στη γραμμή Βελόπουλου και ΚΚΕ περί ενδεχομένης νοθείας στις επικείμενες εθνικές εκλογές, παίζοντας στην ουσία με την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας.

Και είναι μόνο η αρχή. Η λάσπη θα συνεχιστεί και θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού οι ευρωεκλογές αποτελούν ζήτημα πολιτικής ζωής ή πολιτικού θανάτου για αρχηγούς κομμάτων, ειδικά για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτά που θα δούμε θα τινάξουν την μπάνκα του πολιτικού βούρκου στον αέρα.

Άλλωστε είναι για ορισμένους η μοναδική ευκαιρία να κοντύνουν τον πρωθυπουργό πολιτικά και λειτουργούν και ως… χορηγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρίζουμε ένα πράγμα: ο Στέφανος Κασσελάκης κράτησε δίπλα του τον Παύλο Πολάκη. Ούτε τον απέπεμψε, όπως έλεγαν, ούτε τον απομάκρυνε από κοντά του. Αντιθέτως, τον αναγόρευσε σε τιμητή των πάντων ξεκαθαρίζοντας σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του. Και αυτό τα λέει όλα.