Την επιχείρηση αποδόμησης του Κυριάκου Βελόπουλου ξεκινά συστηματικά το Μέγαρο Μαξίμου, με αιχμή του δόρατος τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που κινούνται πολιτικά στο φάσμα της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς.

Μια πρώτη γεύση των προθέσεών του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη στα μέσα της εβδομάδας με τη συνέντευξη του στους Αταίριαστους του Σκάι, με αφορμή τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης τις προηγούμενες μέρες για την τραγωδία των Τεμπών.

Εξάλλου, δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον συνονόματο του για ανέξοδη και λαϊκίστικη προσπάθεια καπηλείας των εθνικών θεμάτων. Σε αυτό ακριβώς το μήκος κύματος θα κινηθεί,όπως γράφει η Απογευματινή, και το σύνολο της γαλάζιας επιχειρηματολογίας έναντι του Κυριάκου Βελόπουλου, με την κυβερνητική πλευρά να παίζει τα... ρέστα της σε ό,τι αφορά τη σχετική στρατηγική μέσα στην εκλογική έδρα της Ελληνικής Λύσης, διά των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί που μπορούν να απευθυνθούν στο σχετικό ακροατήριο στη Βόρεια Ελλάδα.

Περίοπτη θέση βεβαίως ανάμεσα σ' αυτούς θα έχει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή των γαλάζιων αυτοδιοικητικών παραγόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνώσας παράταξης συγκαταλέγεται και αυτό του πρώην δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, δεδομένου του γεγονότος ότι στην Πιερία καλπάζει όχι μόνο ο Βελόπουλος, αλλά και η Νίκη.

Πάντως, η επιλογή αυτή καταδεικνύει ότι στο σύστημα Μητσοτάκη θεωρούν πια ότι έχουν κλείσει την περαιτέρω πρόσβαση στο Κέντρο σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και στρέφουν την προσοχή τους στον περιορισμό των διαρροών προς τα δεξιά, αναχαιτίζοντας τη δημοσκοπική δυναμική που φαίνεται να εμφανίζει σε Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική Λύση.