Αντικαταστάθηκε από εισηγητής της Ελληνικής Λύσης για το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε εκφράσει τις διαφωνίες του σχετικά με την απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, να μην υπερψηφιστεί.

Ο Παύλος Σαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τη μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι είναι θετικό για τον νομικό κόσμο και ότι ως δικηγόρος δεν μπορεί να πάει κόντρα. «Ακούω ότι θα αντικατασταθώ από εισηγητής επειδή συμφωνώ και θέλω να ψηφίσω. Εκπλήσσομαι. Αυτά είναι πρωτοφανή» είπε, για να επιβεβαιωθεί λίγη ώρα αργότερα, οπότε και αντικαταστάθηκε ως εισηγητής από τον Στέλιο Φωτόπουλο.

Πάντως, πηγές της Ελληνικής Λύσης υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του Παύλου Σαράκη από τη θέση του ειδικού αγορητή στο νομοσχέδιο για την δικηγορική ύλη έγινε μετά από συννενόηση και συμφωνία. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο κ. Σαράκης ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος ότι δεν μπορεί ως αγορητής να τοποθετηθεί κατά των προωθούμενων διατάξεων, οι οποίες, όπως εξήγησε, λύνουν κρίσιμα θέματα των δικηγόρων. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε την αντικατάστασή του και μετά από συνεννόηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο συμφωνήθηκε να μπει στην θέση του ο κ. Στέλιος Φωτόπουλος. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η συγκατάθεση του κ. Σαράκη υπάρχει γραπτώς σε email.