Οι ομιλίες των βουλευτών όλων των κομμάτων για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά εξ' ίσου ενδιαφέρων είναι και ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης που ερίζουν με κάθε ευκαιρία για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον πατριωτισμό και τη χριστιανική πίστη των πολιτών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο αυτού του ιδιότυπου, και πέραν των ορίων της γραφικότητας, πολέμου, που ξεκίνησε όταν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας μίλησε για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι παραβιάζεται το άρθρο 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία. Ο βουλευτής έκανε παρατήρηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νίκης που στη δική της ένσταση δεν επικαλείται την παραβίαση του συγκεκριμένου άρθρου. «Γιατί αυτοί που μας το παίζουν καλοί Χριστιανοί δεν αναφέρονται στο άρθρο για την επικρατούσα θρησκεία μας;» ρώτησε με το βλέμμα καρφωμένο στα έδρανα των βουλευτών της Νίκης. 

Η απάντηση ήρθε από τον Γιώργο Αποστολάκη, ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστες τις τηλεπωλήσεις του Κυριάκου Βελόπουλοτ: «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία δεν απαγορεύει στην πολιτεία να ρυθμίζει διοικητικά θέματα. Κάνετε λαϊκισμό ακόμα και σε συνταγματικά ζητήματα. Γελάνε με όσα λέτε στην αίθουσα. Και κάτι τελευταίο για το χριστιανόμετρο της Ελληνικής Λύσης. Είναι αλήθεια μάλλον ότι εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς. Γι αυτό και δεν εξασφαλίσαμε την αντιπροσωπεία των επιστολών του»