Το αφήγημα που επιχείρησαν να στήσουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση με ουρά το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, περί δήθεν ενδεχόμενης νοθείας μέσω της επιστολικής ψήφου, κατέρρευσε. Το κατεδάφισε ο δικηγόρος των εναγόντων, των αποδεκτών των e-mails που αποσαφήνισε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι πελάτες του δεν μετείχαν στη διαδικασία εγγραφών για την επιστολική ψήφο.

Την αρχή είχε κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος που επιχείρησε, πριν προκύψει το θέμα με τα e-mails, να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών μέσω της επιστολικής ψήφου. Από κοντά και το ΚΚΕ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο. Όμως μετά το ζήτημα που ανέκυψε με τα e-mails που έστειλε σε ομογενείς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τις εξελίξεις που ακολούθησαν, πήρε τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζοντας μια σύμπνοια και ταύτιση απόψεων με την Ελληνική Λύση. Δεν είναι η πρώτη φορά και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι και η τελευταία, αφού οι δύο πλευρές εμφανίζουν ταύτιση απόψεων και θέσεων σε αρκετές περιπτώσεις. Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ακολούθησε όπως κάνει διαρκώς μετά τις εθνικές εκλογές.

Αυτό το αφήγημα όμως είναι επικίνδυνο. Και αποτελεί και ένα από τα κορυφαία ψέματα που έπεσαν στην κεντρική πολιτική σκηνή το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος: ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και η απόκτησή τους από το γραφείο της ευρωβουλευτού δεν έχουν καμία σχέση με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, το αδιάβλητο της οποίας έχει κατοχυρωθεί με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται μέσα από τον νόμο που ψηφίσθηκε.

Και ενώ αυτές οι διευκρινίσεις είχαν εξαρχής δοθεί, η προσπάθεια δεν σταμάτησε. Ούτε όταν προέκυψε πως η σχετική διαρροή έγινε μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών του 2023. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό; Θα χαλούσε το… σενάριο και δεν θα είχαν βάση οι ψεκασμένες θεωρίες. Ο δικηγόρος των εναγόντων το διευκρίνισε όμως σε ό,τι αφορά τους πελάτες του που στρέφονται κατά του Δημοσίου.

Βέβαια, το παραμύθι συνεχίζεται. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν ποτέ την αλήθεια να χαλάσει ένα ωραίο σενάριο. Για τον Κυριάκο Βελόπουλο ούτε λόγος φυσικά. Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα από τη στιγμή που έλαβε τις σχετικές πληροφορίες ως προς τη διαδικασία και τους υπεύθυνους της διαρροής. Και αυτό χωρίς να σταματήσουν οι έρευνες των αρμόδιων αρχών που είναι σε εξέλιξη.