Η… αποκάλυψη για το δήθεν ταξίδι αναψυχής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τους έκατσε αφού ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε… live τον πρόεδρο της Αιγύπτου για την πρόσκλησή του προκειμένου να βρεθεί στην όαση της Σίβα. Οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγύρισε στα… e-mails σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει στο προσκήνιο ένα θέμα «αντιπολιτευτικό» παρά τις εξελίξεις μετά την παρέμβασή του πρωθυπουργού, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα για το μείζον ζήτημα του λαβύρινθου των εταιρειών του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην Κουμουνδούρου ανακατεύουν τη λάσπη αφού οι προτάσεις τους –παράδειγμα αυτές για την οικονομία και την ακρίβεια– αντιμετωπίζονται ως παραμύθια για μικρά παιδιά. Αναζητούν σωσίβιο στον πολιτικό βούρκο που την τελευταία φορά οδήγησε το κόμμα στο 17,8% με τους πολίτες να γυρίζουν την πλάτη σε διχαστικές λογικές όχι απλά προηγούμενων ετών αλλά προηγούμενου αιώνα.

Η συμπόρευση με τον Κυριάκο Βελόπουλο ως προς τις θεωρίες συνωμοσίας θυμίζουν την περίοδο πριν από το 2015, όταν έστηναν τις πλατείες και μιλούσαν για κρεμάλες. Βέβαια το εντυπωσιακό σε αυτήν την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ότι το τότε… θύμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να ενστερνίζεται τη λογική του πολακισμού, συμμετέχοντας στις επιθέσεις που έχουν άρωμα σκανδαλογίας και… συνωμοσίας.

Η εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις εταιρείες Κασσελάκη είναι χαρακτηριστική. Σε σημείο που να καθιστά τα ερωτήματα ακόμη πιο επιτακτικά, αφού παραπέμποντας στις «απαντήσεις» του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν… απαντήσεις, αφού ο πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που έχει μπερδέψει τα πράγματα με παλινωδίες και αντιφάσεις ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις συμμετοχές του.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου φέρνουν στο προσκήνιο νέες εταιρείες συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη που δεν ήταν γνωστές. Και ναι μεν στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αποχώρησή του από το σύνολο των εταιρειών γενικά, ουδείς όμως γνωρίζει την πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που αποκαλύπτεται πως εταιρείες και συμμετοχές χάνονται σε έναν λαβύρινθο μεταξύ Ελλαδας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Κίνας και άλλων χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως στην Κουμουνδούρου δεν αισθάνονται καλά. Οι, σε στιλ Πολάκη, απαντήσεις έρχονται απλώς να αναδείξουν τα προβλήματα. Η προσπάθεια που καταβάλλουν μάλιστα με την υπόθεση της διαρροής των e-mails αλλά και το γεγονός πως επιχειρούν και πάλι να θέσουν θέμα μέσω Ευρώπης αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.