Την εκτίμησή του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προετοιμάζει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χρηστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Ερωτηθείς εάν τον έχει προσεγγίσει η Νέα Αριστερά, προκειμένου να κατεβεί ως υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε ότι δεν του έχει γίνει ακόμη κάποια κρούση, διότι όπως εικάζει, επειδή τώρα στήνεται το νέο κόμμα, έχουν και σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούν τα στελέχη του. Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, που ενώ έβαλε τον πήχη για τις Ευρωεκλογές πολύ ψηλά, λέγοντας ότι επιθυμεί να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα εάν δεν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ήττα Κασσελάκη, αλλά... κοινωνική ήττα!

Ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει τις κατάλληλες προεργασίες για να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς δεν μπορεί να βρει κάποια άλλη πολιτική αιτία, για την οποία ο θα έβαζε ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έναν τόσο ξεκάθαρα ανέφικτο στόχο. Το σκεπτικό του Στέλιου Κούλογλου, είναι σωστό. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, η συγκεκριμένη κίνηση, του να θέσει έναν ανέφικτο στόχο που νομοτελειακά θα χάσει, θα σήμαινε ακριβώς αυτό: πρόφαση για παραίτηση. Αυτό όμως που δεν συνυπολογίζει ο κύριος Κούλογλου, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα «οποιοδήποτε άλλο κόμμα», αλλά ένα κόμμα βαθιά προσωπολατρικό, με μεγάλη ροπή προς τον μεσσιανισμό, όπου ο αρχηγός του δεν αμφισβητείται ποτέ κι από κανέναν. Κι αν κάποιος τολμήσει να κάνει κριτική στις επιλογές του, οι «πραιτοριανοί» του επιτίθενται. Όσο μεγάλα κι αν ήταν τα λάθη, όσο βάσιμη κι αν ήταν η κριτική. Τα είδαμε και στην εποχή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τους ίδιους «πραιτοριανούς» έχει «κληρονομήσει» και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακόμη και στην διπλή συντριβή του Αλέξη Τσίπρα στις εθνικές εκλογές, όταν εκείνος γνωστοποίησε την απόφασή του να φύγει, τότε τον «έκλαιγαν» όλοι. Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποια πρόφαση για να φύγει. Στο κάτω-κάτω, δεν έχουν απομείνει και πολλοί που θα μπορούσαν να εγείρουν θέμα ηγεσίας, πέραν του Γιάννη Δραγασάκη που το έχει ήδη θέσει προκαταβολικά και ενδεχομένως του Διονύση Τεμπονέρα, τους οποίους οι «προεδρικοί», θα τους κατασπαράξουν αυθωρεί.

Συνεπώς, πρόκειται για μια απλή τακτική να τονωθεί το ηθικό της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και καταφέρουν να κρατήσουν το διψήφιο ποσοστό, αφού όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, η δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματος, δεν έχει σταματημό. Το κατά πόσο θα πιάσει, μένει να φανεί το ερχόμενο καλοκαίρι, στις Ευρωεκλογές.

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Χριστίνα Κοραή: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κασσελάκης, είπε χθες στη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο στις Ευρωεκλογές να βγει πρώτος - και λογικό είναι, το οποιοδήποτε κόμμα θέλει να βγει πρώτο. Και ότι αν δεν βγει όμως, θα είναι κοινωνική ήττα, δεν θα το χρεωθεί ο ίδιος. Απλώς θα καταγραφεί ως μια κοινωνική ήττα. Θα ήθελα το σχόλιό σας».

Στέλιος Κούλογλου: «Είναι κάθε φορά δύσκολο να ερμηνεύει κανείς, τι ακριβώς θέλει να πει ο κύριος Κασσελάκης και γιατί λέει κάθε φορά, αυτά που λέει. Το γεγονός ότι έθεσε ως στόχο να ανατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και να βγει πρώτο κόμμα και να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας στις μετρήσεις και να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένας στόχος που δεν είναι ρεαλιστικός. Θεωρώ ότι ο κύριος Κασσελάκης με αυτό, προετοιμάζει την αποχώρησή του. Δηλαδή έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη, έτσι ώστε να περάσει από κάτω, να πει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Δεν μπορώ να δω άλλη πολιτική αιτία, να βάλεις έναν τόσο ψηλό στόχο. Αν έβαζε στόχο το 17-18% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, θα ήταν ένας στόχος ενδεχομένως ρεαλιστικός - ή εν πάσει περιπτώσει, ένας στόχος που θα συσπείρωνε τους οπαδούς και τα μέλη για να δουλέψουν προς αυτόν τον σκοπό, το κάνουν όλοι αυτό».

Δημήτρης Τάκης: «Πάντως χθες το βράδυ στη συνέντευξή του, δεν είπε ότι θα φύγει εάν δεν πετύχει τον στόχο στις Ευρωεκλογές. Τουναντίον, είπε ότι και ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα έχουν καμία τύψη και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τις εθνικές εκλογές. Δεν ανέφερε κάτι περί απομάκρυνσης».

Στέλιος Κούλογλου: «Ε, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσε να πει κάτι τέτοιο. Είπαμε, υπάρχουν και όρια».