Κάποιοι ενδεχομένως να θεωρήσουν ανάρμοστη την κριτική στον «άνδρα τον πολλά βαρύ» πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον «ασήκωτο» που δεν θέλει να του μιλάνε αλλά μόνο να μιλάει με το στομφώδες ύφος που γενικώς συνοδεύει τις δημόσιες τοποθετήσεις του: ασφαλώς δεν περιμέναμε την άθλια συμπεριφορά που επέδειξε έναντι του προέδρου του ΚΕΘΕΑ, του Χρίστου Λιάπη, ενός καταξιωμένου επιστήμονα που μάλιστα έχει υπάρξει μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ντέιβιντ Όουεν, τον οποίον προφανώς αγνοεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Είχε φανεί σχετικά νωρίς το πολιτικό εκτόπισμα του ανδρός και κυρίως ο βοναπαρτισμός που συνήθως χρησιμοποιεί στις εκφράσεις του προκειμένου να κρύψει την λεξιπενία του. Η απάντηση που έδωσε στονΔημήτρη Κουτσούμπα, που τον είχε χαρακτηρίσει «φυντάνι», δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα: στην απλή καθομιλουμένη είναι τόσο άσχετος όσο και… σχετικός με το κόμμα του, ώστε να εναρονίζεται απολύτως με τη ρήση: Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση.

Διότι μπορεί όσοι έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι η παρουσία του δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς. Αλλά, ίσα- ίσα αυτή η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του διχασμού και της τοξικότητας, εκπροσωπείται επάξια από τον Στέφανο Κασσελάκη. Και να σκεφθείτε ότι ακόμα δεν του έχει παρουσιαστεί η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να γίνει και χειρότερος απ’ ότι φαίνεται σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του.

Όσο για το σύντροφο Μάο και τα «λουλούδια», στα οποία συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, θα πρέπει να καταλάβει ότι για να ανθίσουν χρειάζονται λίπασμα. Και αυτό που ταιριάζει στην περίπτωσή του είναι οι στίχοι από το άσμα «Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες του όλες στην καρδιά μου τη μαύρη ερημιά».

Easy Writer