Η τακτική του Στέφανου Κασσελάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα θυμίζει το «να σε κάψε Γιάννη να σ΄αλείψω μέλι» αφού την ώρα που τον … εκθειάζει, την ίδια ώρα τον «αδειάζει» ως προς την πολιτική που εφάρμοσε και ως πρωθυπουργός και εν συνεχεία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό μπορεί να προκαλεί ένα βέρτιγκο στα στελέχη που έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και πίνουν ακόμη νερό στ΄ όνομα του Αλέξη Τσίπρα, για την ομάδα Κασσελάκη όμως έχει ένα νόημα, εξ αιτίας και των κινήσεων του πρώην προέδρου του κόμματος, ο οποίος εμφανίζει μια έντονη… κινητικότητα με τις συναντήσεις στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό…

Από το θέμα του μαξιλαριού και των 37 δισ. Ευρώ μέχρι τις αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική που οδήγησε στην ήττα, αλλά και από την αλλαγή της πάγιας γραμμής περί καταψήφισης του προυπολογισμού για τις αμυντικές δαπάνες μέχρι τα περί πατριωτικής αριστεράς, οι αιχμές δεν είναι λίγες. Και έχουν συζητηθεί.

Στην Κουμουνδούρου και πέριξ αυτής θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μεγάλη αγωνία για τις ευρωεκλογές. Ότι παρά τα όσα λέει το ενδεχόμενο της ήττας –όχι σε σχέση με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη- είναι ορατό και αυτό δημιουργεί ανασφάλειες, στον ίδιο και στην ομάδα του.

Άλλωστε ήδη ο Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας εφόσον ηττηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντας πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι και μετά. Αυτό θέλει να προλάβει και αφενός αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα αφετέρου δηλώνει πως αν ηττηθεί αυτό θα είναι ήττα της κοινωνίας και άρα όχι δική του.