«Ξεχνάει» εύκολα φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο αβασάνιστα αλλάζει και θέσεις, εκτός αν πάρουμε τη χειρότερη εκδοχή ότι αξιοποιεί γεγονότα και καταστάσεις κατά το δοκούν για την προβολή του φιλολαϊκού προφίλ που θέλει να χτίσει.

«Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το κράτος», σχολιάζει σε ανάρτηση για τη συνάντησή του με την ηλικιωμένη από το Μεσολόγγι που αγόρασε ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την προσφορά για να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος, πάντως, κατά την επίσκεψη που έκανε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε σχολείο με μαθητές ΑμεΑ, υποσχέθηκε στους καθηγητές ότι θα τους βρει χώρο και μάλιστα σε μια εβδομάδα. «Πού να χωρέσετε εδώ μέσα, αυτό είναι για δέκα άτομα», σχολίασε και υποσχέθηκε: «Θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα άμα θέλετε», δηλώνοντας πρόθυμος να κάνει αυτό που, όπως σημειώνει, το κράτος πρέπει να κάνει. Υποθέτουμε ότι δεν βρήκε χώρο για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μένει απλώς η δήλωση ύπαρξης φιλότιμου… κοινώς η κοροϊδία.