Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων (2015-2019) του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφου, στην οποία αποκάλυψε ότι κατά την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην περιοχή, ο ίδιος απομακρύνθηκε από αστυνομικό της ασφάλειας του προέδρου λίγο αφότου είχε τελειώσει τη συνομιλία με τον Στέφανο Κασσελάκη! Ο κύριος Στέφος εκτός από πρώην βουλευτής, συνεχίζει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Όπως ο ίδιος είπε, οι αστυνομικοί του προέδρου έλαβαν την εντολή από κάποιο άλλο τοπικό στέλεχος του κόμματος, καθώς «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους ότι είναι σωματοφύλακες του προέδρου, θεωρούν τον εαυτό τους ότι -προφανώς- είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, θεωρούν ότι μπορούν να παραγοντίζουν ασύστολα. Λίγοι είναι αυτοί, αλλά είναι οι ίδιοι πάντα, οι οποίοι η περπατησιά τους είναι τέτοια, γιατί με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιβιώσουν και πολιτικά.»

Έχει ενδιαφέρον το πόσο πρόθυμα ο Στέφανος Κασσελάκης ακούει τους επαγγελματίες κόλακες και απομακρύνει άτομα από συγκεντρώσεις, δίχως να γνωρίζει ποιοι είναι. Θα ρωτήσει κάποιος «και τι μπορεί να ενδιαφέρει τον κόσμο, μια τοπική συνομωσία;» και η απάντηση είναι απλή: ο βαθμός ευπιστίας και εμπιστοσύνης που επιδεικνύει ο Στέφανος Κασσελάκης, στους αυλικούς του. Όταν εντελώς άκριτα απομακρύνει κόσμο που δε γνωρίζει -προφανώς κατόπιν «προειδοποίησης» για «ταραχοποιά στοιχεία»- δείχνει το πόσο επιρρεπής είναι στους αυλικούς και τους κόλακες. Και αυτό είναι πολύ προβληματικό, διότι δεν μιλάμε για έναν ινφλουένσερ, ή έναν μπον βιβέρ των μπουζουκιών, αλλά για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εάν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος κατέχει έναν τόσο σοβαρό θεσμικό ρόλο, καθίσταται τόσο εύκολα υποχείριο τοπικών παραγοντίσκων, ευλόγως θα πρέπει να προβληματιστεί κανείς για την επάρκειά του για τη συγκεκριμένη θέση. Και οι πρώτοι που οφείλουν να προβληματιστούν, είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Γιάννη Στέφου

Δημοσιογράφος: «Ο κύριος Στέφος μας μιλούσε για αυτό το περιστατικό που έλαβε χώρα, κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη εδώ».

Γιάννης Στέφος: «Ελπίζω ότι δεν πρόκειται περί σαμποτάζ. Όχι, αστειέυομαι. Υπήρξε συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη -»

Δημοσιογράφος: «Και σας παρέπεμψε στη γραμματέα του, να δώσετε κάποια πράγματα -»

Γιάννης Στέφος: «Αυτή η συζήτηση δεν έγινε μέσα με τη γραμματέα, έγινε μετά, έξω και θα σας πω γιατί πρέπει να το κλείσουμε αυτό το κομμάτι. Ενόσω μιλούσαμε, πλησιάζει ένας από την ασφάλεια του προέδρου και μου λέει -»

Δημοσιογράφος: «Ενώ μιλούσατε με τον Στέφανο Κασσελάκη;»

Γιάννης Στέφος: «Όχι, είχαμε τελειώσει. Είχε τελειώσει και μιλούσαμε με τη γραμματέα. Ξεκινήσαμε από τα διαδικαστικά και μου λέει "πρέπει να απομακρυνθείτε από την αίθουσα"».

Δημοσιογράφος: «Αυτό σας το είπε ασφάλεια του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αστυνομικός σας το είπε, ή άλλη προσωπική ασφάλεια;»

Γιάννης Στέφος: «Βεβαίως. Αστυνομικός, ο αστυνομικός ήταν, το έχω διασταυρώσει».

Δημοσιογράφος: «Σας πλησίασε και τι σας είπε λοιπόν αυτός;»

Γιάννης Στέφος: «Μου είπε ότι "πρέπει να απομακρυνθείτε". Του λέω "ξέρετε ποιος είμαι;" μου λέει "ξέρουμε καλά ποιος είστε". Εγώ προφανώς, πήγα παραπέρα, βγήκα στον προαύλιο χώρο, όπου και μετά συνομίλησα με τη συνεργάτιδά του, μου έδωσε τηλέφωνα, της έδωσα τηλέφωνα, τα είπαμε αυτά που ήταν να πούμε. Και αυτό ακριβώς έγινε. Προφανώς πήρε κάποια εντολή - υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους ότι είναι σωματοφύλακες του προέδρου, θεωρούν τον εαυτό τους ότι -προφανώς- είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, θεωρούν ότι μπορούν να παραγοντίζουν ασύστολα. Λίγοι είναι αυτοί, αλλά είναι οι ίδιοι πάντα, οι οποίοι η περπατησιά τους είναι τέτοια, γιατί με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιβιώσουν και πολιτικά. Δεν έχει να κάνει με εμένα αυτό το ζήτημα».

Δημοσιογράφος: «Μια στιγμή, ποιος έδωσε την εντολή;»

Γιάννης Στέφος: «Κάποιος, δεν ξέρω».

Δημοσιογράφος: «Έχετε ανακαλύψει ποιος έδωσε την εντολή στον αστυνομικό; Το έχετε ανακαλύψει αυτό; Το γνωρίζετε;»

Γιάννης Στέφος: «Έχω ανακαλύψει αλλά εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτα εδώ, φυσικά και το γνωρίζω.»

Δημοσιογράφος: «Είναι τοπικός εδώ;»

Γιάννης Στέφος: «Ναι, ναι, από εδώ».

Δημοσιογράφος: «Είστε σίγουρος ότι την εντολή δεν την έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης;»

Γιάννης Στέφος: «Ε, 1000%, δεν το συζητάω».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο