Μια συνέντευξη -στο περιοδικό Down Town- του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται να αποδομήσει όσα ο ίδιος υποστηρίζει τόσο σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τα περί κεντροαριστέρας, προκαλώντας και πάλι αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και βέρτιγκο στα στελέχη της Κουμουνδούρου που αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους που το 2023 παρέμειναν και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται να ακολουθούν άλλους… δρόμους. Ούτε ότι οι δημοσκόποι παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με το αποτέλεσμα της Κυριακής των ευρωεκλογών αφού δεν γνωρίζουν αν και κατά πόσο το απολιτίκ κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει να ψηφίσει και σε τι ποσοστό. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να τους τρελάνει όλους. Κυρίως όμως να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την αριστερή ιδεολογία του κόμματος που κατάφερε να πουλήσει αριστεροσύνη σε μια κρίσιμη καμπή της χώρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό είναι… σαφής: «Η ιδεολογία δεν τρώγεται». 

Με απλά λόγια λέει σε αυτούς που έχουν κάνει την ιδεολογία τους πολιτική ότι δεν τρώγεται, δεν αποτελεί δηλαδή κάτι απτό, αλλά κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Τινάζει στον αέρα το αφήγημα πάνω στο οποίο στήθηκε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα στο οποίο εκλέχθηκε πρόεδρος. 

Λέει και άλλα με κορυφαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «δουλευταράς» και δηλώνει πως είναι εφικτό να είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί να καταψηφίσουν έναν πρωθυπουργό που δουλεύει. Αναγνωρίζει αυτό που αναγνωρίζουν όλοι δηλαδή και κυρίως τον λόγο για τον οποίο τον εμπιστεύονται και οι πολίτες. 

Τώρα για τα υπόλοιπα, δηλαδή για το ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ότι θα είναι πρωτος στις ευρωεκλογές, Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και στην ελληνική επικράτεια...