Και όμως ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει τους Έλληνες πολίτες ως ένα είδος ιθαγενών, ενδεχομένως ενός απομονωμένου νησιού στο οποίο έφτασε ο ίδιος και θα καταφέρει να γίνει ο… βασιλιάς τους. Ο Στέφανος της Ελλάδας. Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά όσα λέει και όσα κάνει.

Πρώτα απ’ όλα μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο. Κάτι μεταξύ Ιουλίου Καίσαρα και Ναπολέοντα Βοναπάρτη δηλαδή. Παράδειγμα τελευταίο αυτό της Κυριακής όταν, απευθυνόμενος σε κάποιους πολίτες του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ άλλων: «Φέρτε έναν φρέσκο αέρα, πιο ανθρώπινο στην πολιτική. Στηρίξτε τονΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο και την ομάδα του». Δεν είπε «στηρίξτε με» δεν είπε στηρίξτε μας. Απλά τους κάλεσε να στηρίξουν τον Στέφανο, δηλαδή τον ίδιο.

Ξεπερνώντας όμως αυτό που, αν μη τι άλλο, δεν εξηγείται μέσα από άρθρα και αναλύσεις δημοσιογραφικές αλλά άλλου τύπου, ας δούμε και ένα ακόμη γεγονός. Αυτό με το αίτημα της UEFA για την ύπαρξη ενός νοσοκομείου που θα είναι σε εφημερία προκειμένου σε περίπτωση που συμβεί κάτι να υποδεχθεί VIP προσκεκλημένους. Ένα αίτημα που είναι πάγιο οπουδήποτε πραγματοποιείται ένας τελικός. Αυτό το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται. Όχι όμως όλοι. Οπότε ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει την κυβέρνηση για «εκλεκτούς» που θα έχουν νοσοκομειακή κάλυψη. 

«Εσείς στη λίστα αναμονής, οι άλλοι στη λίστα των εκλεκτών. Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι έτσι γίνεται πάντα. Δείτε το βίντεο με το οποίο αποδεικνύεται ότι λέει -και εδώ- ψέματα. Θα αρκούσε η αλήθεια: «Είστε πλέμπα, είμαστε η κυβέρνηση των VIP, έχουμε 41%, ό,τι θέλουμε κάνουμε». «Ίση μεταχείριση, προστασία για όλους, αξιοπρέπεια. Αυτό θα φέρουμε, και θα το φέρουμε μαζί» έγραψε σε ανάρτησή του.

Χωρίς να αναφερθούμε στον χυδαίο τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ένα γεγονός, το συμπέρασμα είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί τους πολίτες αυτής της χώρας ως ένα είδος ιθαγενών. Που δεν γνωρίζουν τι γίνεται, που δεν κατανοούν τις ανάγκες που προκύπτουν από περιπτώσεις όπως αυτή του τελικού της 29ης Ιουνίου που θα διεξαχθεί στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ. Ότι δεν καταλαβαίνουν πως αν έρθουν επίσημοι προσκεκλημένοι, π.χ. ένας αρχηγός κράτους θα πρέπει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση. 

Και αυτό το βάζει σε μια ζυγαριά απευθυνόμενος σε έναν στενό πυρήνα οπαδών και σε όποιον άλλον τσιμπήσει, δεδομένου ότι καθημερινά σχεδόν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Χαρακτηριστικό αυτό που γράφει σε εισαγωγικά λες και το έχει πει κάποιος, το «είστε πλέμπα». Εκτός αν απλά εκφέρει δυνατά αυτό που σκέφτεται ο άνθρωπος που έσπευσε να σκουπίσει τα χέρια του μετά από χειραψία που είχε με εργαζόμενη. Αυτός που βρέθηκε σε σουίτα και όχι με την… πλέμπα στα μπουζούκια. Βέβαια σήκωσε τη… γροθιά και αυτό ίσως θεωρεί πως τα καλύπτει όλα.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν σταματήσει να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ιθαγενείς που ήρθε να… ξεβλαχέψει και ως άβουλα όντα που άγονται και φέρονται από τον καθέναν ίσως βρεθεί να έχει την τύχη του προκατόχου του και των συνεργατών του. Αυτών που δήλωναν πως οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν και που υποστήριζαν πως είναι… παραπλανημένοι.

Δυστυχώς για τον ίδιο, τον προκάτοχό του και τους συνεργάτες τους οι πολίτες και καταλαβαίνουν και κρίνουν. Όχι ότι δεν κάνουν λάθη. Απλά τα διορθώνουν στην πορεία. Με τις επιλογές τους αλλά και με την κριτική τους. Όπως κατ’ επανάληψη έχει γραφτεί, αυτές οι παραστάσεις σταμάτησαν να κόβουν εισιτήρια…