Αυτήν την κυβέρνηση θα… τη «φάει» η αστική ευγένεια έναντι των «πραξικοπηματιών» της λογικής, αντί να έχει τελειώσει μαζί τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Και ιδού το αποτέλεσμα: Εμφανίζεται ο «εξαφανισθείς» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να την εγκαλεί γιατί δρομολογεί την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έληξε εδώ κι έναν χρόνο!

Οπερ μεθερμηνευόμενον εστί, κατά Νίκο Ανδρουλάκη πρέπει να μείνουν έστω και «ληγμένοι» ώστε να έχει privé ενημέρωση, όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Κι αν δεχθούμε ότι… εθιμικά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση από την ΑΔΑΕ, δεν αντιλαμβάνονται ότι «καρφώνονται» όταν καλούν τη Βουλή να μην κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πριν από έναν χρόνο;

Αντιλαμβανόμαστε ότι χάνουν τις «πηγές» τους, αλλά με ποιο επιχείρημα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς θεσμική νομιμοποίηση αφού έχει λήξει η θητεία τους;

Προφανώς ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί πραξικοπηματικά να νομιμοποιήσει την απόφαση του πρόεδρου της ΑΔΑΕ να συγκαλέσει την ολομέλεια, ενώ ήταν γνωστό ότι είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης των μελών της.

Συνεπώς, ούτε «περίεργη» ούτε «ακατανόητη» είναι η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Αντιθέτως, ακατανόητη είναι η ολιγωρία της κυβέρνησης να μην έχει αντικαταστήσει τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών που έληξαν από το 2022.

Και δεν είναι μόνο η ΑΔΑΕ, αλλά και το ΕΣΡ και ο Συνήγορος του Πολίτη.