Ενημερώνεται… αρμοδίως ή έχει το… χάρισμα του Κάλχα;

«Στην εισήγηση της ΑΔΑΕ για το πρόστιμο στην ΕΥΠ θα περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίον έχει μεθοδεύσει η ΕΥΠ τη συσκότιση της υπόθεσης. Επειδή αυτό θα είναι ένα επίσημο κείμενο, το οποίο θα μπορούμε να επικαλεστούμε κι εμείς, τα θύματα των υποκλοπών, σε όλες τις ένδικες διαδικασίες, μια επίσημη σφραγίδα από μια ανεξάρτητη Αρχή θα ήταν προβληματική για την κυβέρνηση».

Τάδε έφη Θανάσης Κουκάκης στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (υπήρξε και σχετική αναδημοσίευση από την κομματική «Αυγή») λίγες ώρες πριν η ελληνική Βουλή προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, η θητεία των οποίων… παρεμπιπτόντως είχε λήξει εδώ κι έναν χρόνο!

Το σημαντικότερο όμως που προκύπτει από τη… μαντεψιά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είναι ότι αυτή του η δήλωση έγινε μερικά 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση (29/09/2023) της ΑΔΑΕ. Δύο τινά συμβαίνουν: είτε ο κ. Κουκάκης έχει το «χάρισμα» του μέγα μάντη (τύφλα να΄χει ο Κάλχας) για να γνωρίζει ποια θα ήταν η εισήγηση της ηγεσίας της ΑΔΑΕ, είτε η πληροφορία του προερχόταν μέσα από τους κόλπους της λεγόμενης ανεξάρτητης Αρχής. Εφόσον ισχύει το δεύτερο, τότε μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι συμβαίνει εδώ και καιρό στα υψηλά πατώματα της ΑΔΑΕ αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγει και τη ροή πληροφοριών προς συγκεκριμένα κέντρα ενημέρωσης. Ωστόσο, επειδή δεν διαθέτουμε στοιχεία που να συνηγορούν στη δεύτερη εκδοχή, θα αρκεστούμε στις δημοσιογραφικές (μπορεί και μαντικές) ικανότητες του κ. Κουκάκη.

Και δεύτερη… μαντεψιά

Εχουμε όμως και συνέχεια των… μαντεψιών από τον κ. Κουκάκη. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του… μάντεψε ότι για την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης που έκανε η ΕΥΠ στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και γενικότερα για την αποκαλούμενη υπόθεση των υποκλοπών που ερευνά η Εισαγγελία, και η οποία υποτίθεται ότι είναι μυστική, «αναμένεται να υπάρξουν τον Οκτώβριο καταθέσεις μαρτύρων».

Bingo! Δύο στα δύο για τον δημοσιογράφο ή μήπως για τον «μάντη» Θανάση Κουκάκη;

Αλήθεια, από πού γνωρίζει ο δημοσιογράφος ή μάντης (διαλέγετε και παίρνετε) τις κινήσεις των εισαγγελέων; Η μία εκδοχή είναι ότι τον ενημέρωσε κάποια «πηγή» του μέσα από την Εισαγγελία. Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον είναι ακριβής η πληροφορία για τα επόμενα βήματα της Εισαγγελίας, που υποτίθεται είναι μυστική η διαδικασία, πρέπει κανείς να απονείμει τα εύσημα στον δημοσιογράφο για την είδηση που έβγαλε. Αν όμως δεν ισχύει αυτό- γιατί δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν δικαστές που δίνουν απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους- τότε θα μιλάμε και πάλι για το «χάρισμα» του μάντη και δημοσιογράφου κ. Κουκάκη.

Για την ιστορία, η έρευνα της Εισαγγελίας είναι ή πρέπει να είναι μυστική. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες ότι κάποιοι εισαγγελικοί λειτουργοί δέχονται πιέσεις από πολιτικά και εξωθεσμικά κέντρα για την «κατεύθυνση» της έρευνας. Δεν το πιστεύουμε ότι συνέβη ή ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί τότε θα μιλούσαμε για διαδικασίες-«σουρωτήρι».