Στο Ηράκλειο της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο 13ο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κατσαμπάς, στο 204 Εκλογικό Τμήμα επέλεξε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Οκ. Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηρακλείου και στελέχη το κόμματος, ψήφισε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο σχολείο όπου ο ίδιος είχε φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του δημοτικού. Ο ίδιος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, αφού ανάμεσα στους ψηφοφόρους που περίμεναν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, βρίσκονταν συμμαθητές και συμμαθήτριες του.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι στόχος είναι η νίκη της αυτοδιοίκησης. «Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά νομοθετικά και πολιτικά την αυτοδιοίκηση, με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες, κοντά στον πολίτη, την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης, την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης» είπε και συνέχισε λέγοντας: «αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο αποψινός μεγάλος νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ. Μητσοτάκη που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν, ώστε να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα».

Επιπλέον ανέφερε ότι «αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες, με τις βιβλικές καταστροφές, με την ακρίβεια να καλπάζει, με την απαξίωση των θεσμών και της Δημοκρατίας, θέλουμε απόψε να ηττηθεί και γι' αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, με ένα κίνημα αυτοδιοικητικό δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη». Ο κ. Ανδρουλάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα απ' όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.androy1.jpg