Ιδιαίτερα προβληματικό είναι το τοπίο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας δυσκολεύονται ακόμα και να εισέλθουν στον δεύτερο γύρο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους και τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

 

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Στέφανος Κασσελάκης χθές, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους (τι θα πει άραγε προοδευτικός υποψήφιος;) και περιμένει από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μία άτυπη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για να κερδίσουν τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπουμε, δηλαδή, μία επανάληψη της προσπάθειας για προοδευτική διακυβέρνηση που ήθελαν να επιβάλλουν στον Νίκο Ανδρουλάκη διάφοροι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Αυτή την φορά όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το ερώτημα είναι αν θα υποκύψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο κάλεσμα Κασσελάκη και κυρίως αν οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν τυφλά τέτοιες λογικές συνέργειας. 

Επαφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η χθεσινή συνάντηση της Ράνιας Θρασκιάς του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος στηρίζεται από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη και έχει αυξημένες πιθανότητες να εισέλθει στον δεύτερο γύρο, κόντρα στον νυν Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει επίσημα το χρίσμα σε άλλον υποψήφιο για την πόλη, τον Σπύρο Πέγκα, οπότε οι συμβολισμοί είναι ιδιαίτεροι. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί επίσης ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, εφόσον δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Είναι έκδηλο, λοιπόν, ότι καθώς οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρησιμοποιήσει υποψήφιους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, για να εμφανίσει ως δικές του νίκες τις επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη. Μέχρι στιγμής στο ΠΑΣΟΚ κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά, ωστόσο σε κάθε περίπτωση στους πονηρούς σχεδιασμούς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει πρώτα απ’όλα να συναινέσουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι.