Κυριακή 8 Οκτωβρίου, δηλαδή μέρα αυτοδιοικητικών εκλογών η σημερινή και ήδη από το πρωί έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας ορισμένα αστεία στιγμιότυπα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των τοπικών και περιφερειακών αρχόντων για την επόμενη πενταετία ή την ανάδειξη των επικρατέστερων που θα δώσουν εκ νέου τη μάχη και σε β' εκλογικό γύρο.

Ξεκινώντας από τη Λάρισα, στη θεσσαλική πρωτεύουσα έγινε viral ένας ηλικιωμένος κύριος που πήγε να ψηφίσει, φορώντας μία στολή Μακεδονομάχου. Μάλιστα διήγηθηκε ενώπιον του δημοσιογραφικού φακού ότι στη Λάρισα είχε συναντήσει και τον ίδιο τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, ενώ είχαν ανάψει και ένα κερί και προσευχήθηκαν μαζί.

Επεσήμανε, ακόμα, πως την ίδια στολή είχε φορέσει και στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ, ενώ εξέφρασε και την αγάπη του για τη Λάρισα και τους πολίτες της: «Αγαπώ τη Λάρισα, αγαπώ τους Λαρισαίους, ο θεός να τους έχει καλά».

Κάλπες σε ένα καφενείο και μία αίθουσα μνημοσύνων 

Στην Καρδίτσα, το χωριό Κόρδα είχε πληγεί το προηγούμενο διάστημα από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Κατά συνέπεια, λόγω των ζημιών που σημειώθηκαν εκεί, αποφασίστηκε να μετατραπεί ένα ολόκληρο καφενείο σε εκλογικό τμήμα. 

Στις Σέρρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κάλπη του 23ου εκλογικού τμήματος Αμφίπολης στήθηκε σε αίθουσα μνημοσύνων του χωριού Αγγίστα, λόγω έλλειψης χώρου. Δεν πρόκειται για αστείο ή υπερβολή, αφού στο συγκεκριμένο μέρος, ο δικαστικός αντιπρόσωπος βρήκε μέχρι και κονιάκ σε τραπέζι δίπλα στην κάλπη. 

Σε αίθουσα μνημοσύνων έχει στηθεί η κάλπη για τις αυτοδιοιηκητικές εκλογές στο 23ο εκλογικό τμήμα Αμφίπολης Σερρών στην Αγγίστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το χάσμα γενεών

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, αρκετοί ηλικιωμένοι πήγαν να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αμέσως μετά την κυριακάτικη Λειτουργία, καθώς εμφανίστηκαν στα εκλογικά τους τμήματα με το αντίδωρο στο χέρι. Αντίθετα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι νέοι πήγαν στην κάλπης απευθείας μετά την έξοδο του σαββατόβραδου, νωρίς το πρωί. 

Βιάστηκε να ανοίξει την κάλπη δικαστική αντιπρόσωπος στην Κρήτη

Ωστόσο, παρατηρήθηκαν και αρνητικά ευτράπελα, καθώς στο Ηράκλειο Κρήτης υπήρξαν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, όταν περίπου στις 08:00 το πρωί, η δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη, ενώ είχε ήδη αρχίσει να ψηφίζει κόσμος και συγκεκριμένα 9 άτομα. 

Όπως αναφέρει το Cretalive, την ανοιχτή κάλπη εντόπισε εκλογικός αντιπρόσωπος που βρισκόταν στο Μποδοσάκειο (16ο εκλογικό διαμέρισμα, 311ο εκλογικό τμήμα), ενώ στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα κλήθηκε και η Αστυνομία, η οποία, όμως, αποχώρησε, λόγω αναρμοδιότητας.

Η δικαστική αντιπρόσωπος και η ίδια ανέφερε ότι μετά από σχετική επισήμανση διαπίστωσε πως η κάλπη δεν είχε κλείσει καλά και την άνοιξε για να την ξανακλείσει, αυτή τη φορά ερμητικά. Στη συνέχεια, ζήτησε από τον συγκεκριμένο εκλογικό αντιπρόσωπο να προσκομίσει τον διορισμό του, προκειμένου, στη συνέχεια, να γίνει καταγραφή του συμβάντος στο βιβλίο του δικαστικού αντιπροσώπου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο εκλογικός αντιπρόσωπος πρέπει να υποβάλει ένσταση στην Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.