Έκλεισαν πριν λίγο, στις 7 ακριβώς το απόγευμα, οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινάει και επίσημα η καταμέτρηση των ψήφων για τις Περιφέρειες και τους δήμους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη ήταν στο 44,6% μέχρι τις 17:30.

Μπαρλέμπας: Μετά τις 21:30 πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα 

Χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιος Μπαλέρμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε το πότε θα έχουμε μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων: «Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαλογή των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των υπερσυνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα στείλει ηλεκτρονικά το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι επιβεβαιωμένο. Υπολογίζουμε ότι το πιο μικρό τμήμα θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45. Βέβαια, εικόνα θα έχουμε μετά τις 21:30 - ». 

151.766 υποψήφιοι σε περιφέρειες και δήμους

Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 151.766 και αναλυτικότερα: 63.906 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, 80.465 υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες, ενώ υπάρχουν και 7.395 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο μικρότερος υποψήφιος είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι 102 ετών. Σε ποσοστό πάντως σημειώνεται πως το 2% των πολιτών ήταν υποψήφιοι.

Έξι δήμαρχοι της επικράτειας εκλέγονται απευθείας, καθώς είναι μοναδικοί υποψήφιοι στους δήμους τους: Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2019, Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο οποίος θα επανεκλεγεί για τέταρτη φορά, Ιητών Γκίκας Γκίκας, που εκλέχθηκε δήμαρχος το 2019, Σικίνου Βασίλης Μαράκης, ο οποίος θα επανεκλεγεί για τρίτη θητεία, ενώ ήταν ο μόνος υποψήφιος και το 2019, Λειψών Φώτης Μάγγος, ο οποίος θα θητεύσει ως δήμαρχος για τρίτη θητεία, όλες χωρίς αντίπαλο και Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος, επίσης αιρετός για τρίτη θητεία.