Για «μεγάλη γιορτή της Αυτοδιοίκησης» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, πριν από λίγο στο Α' Λύκειο Κηφισιάς

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ψήφισε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική του ταυτότητα, δήλωσε πως «ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για καλύτερες υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας», δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το πολιτικό στίγμα της σημερινής αναμέτρησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει κρύψει την πολιτική διάσταση που δίνει στην εν εξελίξει εκλογική αναμέτρηση, ιδίως σε επίπεδο Περιφερειών, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που ασπάζονται το αναπτυξιακό μας όραμα».  Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στηρίξει την αυτοδιοίκηση με πολλά νέα εργαλεία αλλά και διατάξεις για την εμπέδωση της διαφάνειας και κατέληξε λέγοντας ότι απόψε θα κάνουμε τον πολιτικό απολογισμό των εκλογών.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμα μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων.

Από κει και πέρα, η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών. Και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτής της κάλπης, θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ.

Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

5992988.jpg
5992985.jpg
5992983.jpg
5992982.jpg
5992959.jpg