Με ξεκάθαρο τον στόχο για νίκη και στις 13 Περιφέρειες, καθώς «χρειαζόμαστε περιφερειάρχες οι  οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση» -όπως είπε χθες από τη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή- ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τις περιοδείες του εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν υπογραμμίσει τη σημασία των νέων περιφερειακών διοικήσεων, καθώς θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους και να υλοποιήσουν αναπτυξιακά έργα και όραμα.

Στο πλαίσιο αυτό και με το αποτέλεσμα της Κυριακής να επιβεβαιώνει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, κερδίζοντας ήδη 7 περιφέρειες και διεκδικώντας και τις υπόλοιπες, εκτός από τη Λέσβο όπου βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός, σχεδιάζονται επισκέψεις του και σε άλλες. Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου ο Χρήστος Μέτιος που έχει το χρίσμα της ΝΔ θα αναμετρηθεί με τον προερχόμενο από τη ΝΔ Χριστόδουλο Τοψίδη, ενώ δεν αποκλείονται και μία δύο ακόμη περιοδείες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη, «οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες δε, πρέπει να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν και άκρως εντυπωσιακά. Στην Αττική ξεπεράσαμε το 45%, στην Κεντρική Μακεδονία ξεπεράσαμε το 60%. Αν θα σας έλεγα πριν από πέντε χρόνια ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μία Περιφέρεια η οποία ήταν ανέκαθεν αριστερόστροφη, θα έπαιρνε 60%, -γιατί αυτό το ποσοστό πήραμε- θα λέγατε μάλλον ότι έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη».

Ο ίδιος έκανε σαφές ότι «πετύχαμε όμως και αυτό μας τον στόχο, κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους Περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη».