Ικανοποίηση επικρατούσε χθες στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν επιβεβαίωσαν απλά τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά κυρίως ανέδειξαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και τον ίδιον τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση των προβλημάτων τους και τις προσδοκίες για την καλυτέρευση της ζωής τους. Εμπιστοσύνη και προσδοκίες που αντιλαμβάνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι' αυτό, στη διάρκεια του καφέ χθες, προέταξε τη σκληρή δουλειά αντί του εφησυχασμού, και για τον επιπλέον λόγο ότι ο στόχος (13+3, δηλαδή νίκη της ΝΔ στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους), δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.

Στόχος που συνδέεται άμεσα με την εμπιστοσύνη που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προδώσει ο πρωθυπουργός, καθώς οι περιφέρειες και οι τρεις δήμοι καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και μια αναντίστοιχη νοοτροπία θα αποτελούσε τροχοπέδι στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

4 περιφέρειες και ο Δήμος Αθηναίων τα SOS

Ωστόσο η προσοχή της ΝΔ εστιάζεται κυρίως σε τέσσερις περιφέρειες και στον Δήμο Αθηναίων. Η πρώτη περιφέρεια που «στοχεύει» είναι η Θεσσαλία, η μόνη στην οποία θα αναμετρηθεί γαλάζιος υποψήφιος και συγκεκριμένα ο ο Κ. Αγοραστός με αντίπαλο στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τον καθηγητή Δ. Κουρέτα. Επίσης στο επίκεντρο είναι οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Βόρειου Αιγαίου, στις οποίες οι Δ. Πτωχός, Χ. Μέτιος και Αλκ. Στεφανής θα βρεθούν αντιμέτωποι με αντάρτες της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη για να ενισχύσει τον Αλκ. Στεφανή, ενώ πιθανόν να βρεθεί και σε άλλες περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, η προσπάθεια εστιάζεται στην κινητοποίηση όσων δεν πήγαν να ψηφίζουν της προηγούμενη Κυριακή και την ανάδειξη του Κώστα Μπακογιάννη σε δήμαρχο και πάλι.