Με το τρίπτυχο εμπιστοσύνη, ικανά πρόσωπα και πολιτική αξιοπιστία πορεύεται η Νέα Δημοκρατία προς τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να ολοκληρώσει τη νίκη της προηγούμενης Κυριακής, τα αποτελέσματα της οποίας την ανέδειξαν ως κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως διαμηνύεται από το κυβερνών κόμμα, η Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικό κομμάτι του κράτους, που πρέπει να ακολουθεί την κεντρική διοίκηση στα βήματα εκσυγχρονισμού και να παρέχει πιο ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη για τη διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Για τον λόγο αυτό υποστηρίζεται ότι η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής είναι σημαντική για τις έξι από τις 13 Περιφέρειες που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Β. Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας και Ιονίου, αλλά και για τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας, τον δήμο Αθηναίων και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε σε συνέντευξή του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η επίτευξη των στόχων στον πρώτο γύρο έχει τρεις άξονες:

- πολιτική εμπιστοσύνη. Σε μια περίοδο με αυξημένα προβλήματα, με εισαγόμενες κρίσεις, με πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δοκιμάζεται καθημερινά και επιβεβαιώνεται για τη συνέπεια και τις λύσεις που δίνει και αυτό είναι πολύ τιμητικό.

- πρόσωπα: Ο πρωθυπουργός εμπιστεύθηκε επιτυχημένους Περιφερειάρχες, νέα πρόσωπα και αναγνωρισμένους για τη θητεία τους, που δεν ανήκουν πολιτικά στον χώρο της ΝΔ, όπως τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

- Η σύγκριση που καλούνται να κάνουν οι πολίτες, ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα με αυτοκριτική και λύσεις, και στην αντιπολίτευση που αρνείται την πραγματικότητα και το μόνο που
κάνει είναι να ασκεί ισοπεδωτική κριτική για όλους και για όλα, δίχως να καταθέτει σοβαρές προτάσεις.