Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των γαλλικών λυκείων, παρά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι μαθητικοί εκπρόσωποι, τους οποίους δέχθηκε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσαν γενικά «ικανοποιημένοι» από την προσοχή που έδειξε στα αιτήματά τους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρι την ανακοίνωση συγκεκριμένων κυβερνητικών μέτρων.

Οι πρώτες σχετικές εξαγγελίες αναμένονται τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, κατά τη συνάντηση που πρόκειται να έχουν οι εκπρόσωποι των μαθητών με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Η υπόσχεση Μακρόν για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με τους μαθητικούς εκπροσώπους, ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε «αναμόρφωση» του Parcoursup, της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σχετική δέσμευση εντάσσεται στις διαβουλεύσεις για το μέλλον του συστήματος, οι οποίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.

Παρά την προοπτική αλλαγών, οι μαθητές διατηρούν αμετάβλητο το βασικό τους αίτημα για πλήρη κατάργηση του Parcoursup, επιμένοντας ότι η αναθεώρησή του δεν ανταποκρίνεται στις διεκδικήσεις τους.