Δεν... τραβάνε Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματά τους με βάση τις στηρίξεις που έδωσαν στις περιφερειακές εκλογές, οδεύουν προς τον πάτο.

Είναι χαρακτηριστική η ανάλυση του Ανδρέα Δρυμιώτη σχετικά με τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφεριακών Αρχών, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 51,72%,ο ΣΥΡΙΖΑ 10,84% και το ΠΑΣΟΚ 8,89%.

Με την επισήμανση ότι η εν λόγω αποτύπωση δεν σημαίνει ότι αν σήμερα γίνουν εθνικές εκλογές τα κόμματα θα κινηθούν στα παραπάνω ποσοστά, ο πολιτικός αναλυτής υπογράμμισε, ωστόσο, τη βαρύτητα των περιφερειακών εκλογών καθώς ήταν πολιτικοποιημένες. Τη σχετική χροιά άλλωστε έδωσαν και οι πολιτικοί αρχηγοί, με πρώτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει από νωρίς τον στόχο για 13 στις 13 περιφέρειες, καθώς όπως έχει πει θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά κονδύλια και να έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

Αντίστοιχα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προέβησαν σε στηρίξεις στις περιφέρειες, σε μια προσπάθεια να εισπράξουν μετεκλογικά πιθανά καλά αποτελέσματα, κάτι που όχι μόνο δεν τους βγήκε αλλά απέδειξε περίτρανα ότι η κοινωνία δεν τους εμπιστεύεται. 

analysh-drymioths.jpg