Εκεί που πιστεύει κανείς πως ο Στέφανος Κασσελάκης το έχει τερματίσει λέει κάτι και μηδενίζει το… κοντέρ. Η παρέμβασή του στον ΣΕΒ και η αναφορά του στο «κεφάλαιο» αναιρεί τον εαυτό του και τα όσα έγραφε στα σόσιαλ μίντια όταν παρουσιάστηκε για να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί τη λέξη κεφάλαιο αλλά να το θεωρεί ως εργαλείο επ΄ ωφελεία όλων» είπε μιλώντας στον ΣΕΒ όπου μάλιστα τάχθηκε κατά της αύξησης της φορολόγησης των επιχειρήσεων, αναιρώντας όλη της φιλοσοφία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμπότισε τα στελέχη του.

Αναίρεσε όμως και τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτά δηλαδή που έγραφε στα σόσιαλ μίντια όταν παρουσιάστηκε στο κενό. Συγκεκριμένα έγραφε: «το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι “κεφάλαιο”. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα».

Τι πραγματικά πρεσβεύει και τι θέση θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ουδείς γνωρίζει. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένα πολιτική γραμμή στην Κουμουνδούρου. Ουδείς γνωρίζει τι θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και που θέλει να πάει το κόμμα. Όμως οι αντιφάσεις του είναι συνεχείς. Αναδεικνύουν την αδυναμία του και την παντελή απουσία πολιτικών προτάσεων.

Μόνο που τελικά φτάνει στο σημείο να επιχειρεί να τους «δουλέψει» όλους. Και να τα έχει καλά και με τον ΣΕΒ και με τους εργαζόμενους. Τώρα τι θέση θα πάρουν οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ, οι συνδικαλιστάδες και οι λοιποί παρατρεχάμενοι θα φανεί στην πορεία.

Ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει πάντως πως γίνεται να μη δαιμονοποιείται, όπως είπε το «κεφάλαιο», την ώρα, που κατά τον ίδιο, σημαίνει να αγοράζεις τον κόπου του άλλου φτηνά… Αφήστε δε την αλαζονεία που φέρνει το… χρήμα.