Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΕΒ, λέγοντας πως «έχει σαφέστατη πολιτική πρόταση, που υπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών».

Με σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναφέρει ότι «το "προοδευτικό" όραμα του κυρίου Κασσελάκη και η "ανασυγκρότηση" του ΣΥΡΙΖΑ χτίζεται προφανώς με "σύμμαχο" τον ΣΕΒ, με "το κεφάλαιο που δεν πρέπει να δαιμονοποιείται" και με εργαζόμενους που, αντί για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οριστική κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, θα παίρνουν "μετοχές" στις επιχειρήσεις για να υπηρετούν προφανώς πιστά τα συμφέροντα των "συνεταίρων" - αφεντικών τους, στο πλαίσιο του "νέου κοινωνικού συμβολαίου" της "ΣΥΝ-εργασίας τους"».

ΚΚΕ: Έχουν άδικο όσοι λένε τον Κασσελάκη απολιτίκ

«Αν αυτές οι χρεοκοπημένες αξίες και συνταγές είναι "πρόοδος", τότε δεν θέλουμε να φανταστούμε καν τι είναι η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση», αναφέρει στη συνέχεια ο Περισσός και προσθέτει καταληκτικά:

«Αποδεικνύεται πάντως ότι έχουν άδικο όσοι κατηγορούν τον κ. Κασσελάκη ότι είναι "απολιτίκ", έχει σαφέστατη πολιτική πρόταση, μόνο που αυτή υπηρετεί τα κέρδη των λίγων καπιταλιστών και όχι τις ανάγκες των πολλών, των εργαζομένων, συνολικά του λαού».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε ομιλία στον ΣΕΒ, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- επισήμανε ότι το κόμμα του «περνά στο στάδιο που θα βλέπει τη λέξη "κεφάλαιο" ως ένα εργαλείο για ευημερία».